Автор: Mec
Дата: 18-01-11 19:41
Та въпросната съученичка не бях я виждал нито чувал 20 години.
Миналата година през зимата й се обадих от Белгия по телефона по един тъжен повод и тя откликна по "човешки" и по собствена инициатива направи нещо което беше трогателно ( от моя гледна точка). След това през лятото като бях в София отделих малко време да отида да се видиме по съученически.
Значи идеята ми е да я изненадам за рождения й ден с някакъв подарък придружаващ картичка с някакви положителни пожеления. Подарък изпратен по пощата.
Обаче, въпросът е какъв да бъде този подарък, така че да не стане грешка някаква.
Питам ви вас, щото аз съм доста директен и като кажа нещо точно както го мисля, се получават понякога неочаквани реакции. А подаръкът ще представлява израз на отношение. Става въпрос за положително отношение примесено с изестна доза признателност. Положително, положително ама се чудя колко да е положително.
Абе я да ви дам един пример на едно непремерено положително отношение от моя страна.
Преди много годинки, точно на края на гимназията, една друга съученичка даваше на разни съученици от класа да й напишат по нещо за спомен в един тефтер. След като се бяха изредили най-близките й приятелки и приятели, го дала в час по история да ми го предатат съученичките тоя тефтер и аз да се разпиша нещо. И аз без да му мисля много, много й написах следното:
"Не знам какво друго да ти кажа освен че, за мене ти си Човек !!!"
и го дадох на съученичките да й го върнат.
Обаче след две три минути оная почва да реве с глас и сълзи. Трогнал съм го бил момичето като никой друг и то се развълнувало така че, не могат да я укротят около нея. Реве ама не ще да каже за кво реве. Отиде даскала да види кво става, а тя си стиска тефтера и не спира да хълца. И оня й предложи да отиде да се успокои навън, и тя излезе с приятелката да я успокоява. Хубаво, ама за нула време си изшушукаха че се е разревала след като е видя какво съм й написал. И почнаха да се обръщат разни съученички да ме гледат на кръв. След като свърши часът всички разбраха че не съм я обидил и се успокоиха, ама аз се чудех "на тая па кво й стана сега та реве така". Тя дойде да ми благодари за хубавите думи и каза че никога няма да ги забрави и т.н. Само дето никой не разбра какви са тия хубави думи и пичовете почнаха да се бъзикат после че съм бил голям сваляч и да ме питат кога ще ни е била сватбата с Даниела.
И така си остана да си мисли който каквото си иска, на мене ми беше крайно неудобно да кажа на някого че не я намирам за красива и поради тази причина даже и на нея да й се прииска нещо, няма да й се уреди въпроса.
Та помагайте сега със съвети, какъв подарък да измисля така че, хем да е трогателна изненадата за съученичката ми (за другата, не за ревлата), хем да не вземе да бъде разтълкувано погрешно посланието от някой ревнивец и да си няма излишни ядове заради мене. Научете ме, ако знаете, как да стане най-добре.
Особено ценни в случая ще са мненията от фотографките, ако може да пишат така че да се разбира че са жена, ще е добре. Щото то от никовете не е ясно винаги че дама го ползва.
|
|