Автор: nastradin2
Дата: 17-01-11 15:00
Когато мътят или имат малки, наистина са много агресивни, ако доближиш до гнездата им. Вдига се врява до небесата, от другите покриви се вдигат още гадини и небето потъмнява от кряскящи и дрискащи гадини за около час.
Като дете редовно го правехме този номер - качвахме се на керемидите и им изхвърляхме яйцата от гнездата. Доста от нас слизаха с клъвнати глави оттам
А като бях вече голям дангалак - някъде около 17-18 г. покойната ми майка сложи да пече шишчета на скарата на балкона и влезе за нещо в стаята. Аз се занимавах с нещо и не следих ситуацията, но можете да си представите, каква картинка беше след минута майка ми, препускаща с метлата в ръка и с люти клетви и хамалски пЦувни към балкона, където един гларус смъкваше вече трети шиш от скарата. Докато старата се шмугне през вратата, оная гад си направи сметката, зарязя третия шиш, грабна другите два в човката и леко и елегантно отлетяяяя...Старата кълна, като дърта циганка поне половин час на балкона и естествено събра махалата на главата си, а аз се попиках от смях
Вечерта, като се върна баща ми, тя му се оплака, но от мен, че съм се смял и не съм й помагал...и дъртия ми опъна два яки шамара...
Публикацията е редактирана (17-01-11 15:01)
|
|