Автор: Dani_Koev_BG
Дата: 14-01-11 15:23
Често ходихме с родителите и сестра ми през уикендите за риба на един гьол до с. Сеново (сега вече град), Русенско, със семейният двутактов Вартбург комби, а по-късно и с Форд Сиера с черен кожен салон! През лятото, когато фордът беше оставян на слънце, се налагаше баща ми, лека му пръст, да го бута до сянката на близкото дърво и да поизчакаме половин час да изстинат малко седалките, че на тях и нестинар не можеше да седне. Та прибираме се ние през един от тези уикенди с колата (не помня коя от двете, бил съм на не повече от седем години) обратно към родния Русе, като баща ми заръча на мен и сестра ми да запомним едно число без да имаме идея защо, а и не ни е интересувало. Години по-късно, може би вече като гимназист, ми е хрумнало, че вероятно е искал да засече разстоянието и числото е представлявало началните показания на километража. Както и да е. Факт е, обаче, че явно съм поел задачата много отговорно, щом като вече 20 години след това още помня числото и дори го ползвам в някои пароли.
А, да... Числото е 254!
|
|