Автор: shtukov
Дата: 24-12-10 11:19
Темата на Императорът.:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=756684&t=756684&phorum_uriauth=
Видях темата преди няколко дни. Тя била доста стара. Вчера разменихме ЛС с автора. Стори ми се разочарован и дори отчаян. Сигурно си има основателни причини. Въпреки това смятам, че идеята, макар и да изглежда твърде утопична, има последователи, ще намери и нови. Аз съм един от тях и причината е, че също имам подобна идея от известно време. Знам, че сега момента за реализация на такава идея е доста по-неблагоприятен от времето /2007/, когато Императорът я е споделил.
Но..както се казва, надеждата умира последна и всичко с опити се постига. Защо да не опитаме отново? Позволявам си, без разрешението на Императорът., да опитам да продължа темата. Надявам се да няма против.
Основно, за реализацията на такава идея, според мен са необходими следните условия:
1. Привърженици на идеята, с желание, възможности и кураж.
2. Подходящо място, удовлетворяващо изискванията им.
3. Правно обоснована идея за реализация
4. Разбирателство между привържениците.
Какво мога да направя аз по въпроса?
1. Да предложа себе си и други колеги художници и любители фотографи като участници.
2. Да предложа подходящо според мен място.
3. Да предложа на заинтересованите, правно обосновани идеи за реализация и съдействие пред отговорните институции.
4. Да споделя опита си с евентуалните мераклии, относно живота на село и извън населено място.
5. Да осигуря престой на мястото, за предварителен пробен период /за опознаване/ между евентуалните мераклии, преди да вземат решение да направят необходимите инвестиции.
Защо го правя ли?
Защото правя опит, докато е рано, да си избера комшиите. Бих предпочел за комшии фотографи и художници, отколкото разни вратлета, ловджии или фермери.
Хайде, вие сте наред с мнения, предложения и въпроси. Очаквам и Императорът. да е преодолял скептицизма си и да има възможност да се включи отново. Моля, майтапчиите, скептиците и противниците на идеята да се стараят да обитават други, по-малко романтични теми.
В навечерието на Коледа сме, естествено е да помечтаем, поне за малко..
ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ, УСПЕХИ И МНОГО, МНОГО ЛЮБОВ!
|
|