Автор: stoyan_5
Дата: 16-12-10 11:18
А ето и какво казва чичко Гугъл по темата:
irst and foremost, to get a good tasting cup always measure coffee and water accurately and consistently. We recommend using one tablespoon of coarsely ground coffee per 4 oz water. Adjust to taste; a bit of experimentation when you first start using it can bring you very worthwhile results.
Second, for a hotter cup, immerse or fill the French Press in the hottest water you can get from the tap or with water you're heating for the coffee, then pour out. (Remember, it's laboratory glass, borosilicate, so it won't break as long as you don't expose it to sudden and drastic temperature changes. And neither will the polycarbonate one.)
Third, rinse your coffee cup with hot water just before you pour the coffee into it, so that the cold cup doesn't cool down the coffee.
А това е преводът на същия чичко:
С традиционна френска Натиснете, кафето не може да бъде толкова горещо, както това прави в друг вид кафемашина, но ето няколко неща, които ще ви помогнат да получите идеален гореща чаша.
First and foremost, to get a good tasting cup always measure coffee and water accurately and consistently. На първо място, да се получи добър вкус чаша кафе винаги мярка и вода, точно и последователно. We recommend using one tablespoon of coarsely ground coffee per 4 oz water. Adjust to taste; a bit of experimentation when you first start using it can bring you very worthwhile results. Препоръчваме ви да използвате една супена лъжица едро смляно кафе за 4 унции вода. Регулира се на вкус малко експериментиране когато за пръв път започнете да използвате това може да ви донесе много полезно резултати.
Second, for a hotter cup, immerse or fill the French Press in the hottest water you can get from the tap or with water you're heating for the coffee, then pour out. На второ място, за горещо чаша, потопи или запълване на френската преса в най-горещите вода можете да получите от чешмата или с вода си за отопление на кафе, след това излейте. (Remember, it's laboratory glass, borosilicate, so it won't break as long as you don't expose it to sudden and drastic temperature changes. And neither will the polycarbonate one.) (Не забравяйте, че в лабораторията на стъкло, боросиликатно, така че това няма да наруши, стига да не го излагат на резки и драстични промени в температурата. И нито ще поликарбонат един.)
Third, rinse your coffee cup with hot water just before you pour the coffee into it, so that the cold cup doesn't cool down the coffee. На трето място, изплакнете чашата с топла вода точно преди да излее на кафе в нея, така че студеният чаша не изстине кафето.
http://www.oncoffeemakers.com/images/french-press-coffee-maker.jpg
|
|