Автор: zizero
Дата: 15-12-10 23:10
Днес сутринта пътувах от Ямбол към Бургас и до сега не бях участвал в такъв екшън на пътя... Магистралата преди Бургас, беше тотално заледена и грам непочистена или опесъчена. Говоря за лед като стъкло. За 30 км. пред мен станаха 3 катастрофи, които видях. Една за малко да ме засегне и мен, но успях да се размина. Отделно видях 4 автомобила в канавката, които явно са катастрофирали преди това.
Беше някакъв кошмар, не съм виждал и по филмите такова нещо. Имаше участъци, в които всички караха с 20 и пак се пързалят жестоко. Като на видео клип, караш си и гледаш пред теб как се завъртат разни коли.. Едно БМВ се въртеше пък в продължение на 2, 3 км. Точно я изправи и пак се завърти.. На 2, 3 пъти и аз се подхлъзвах, ама леко, пък и си карах сравнително бавно и разумно... Имаше дори един тир без ремарке, който беше в канавката. Една кола, която задминах пък беше смачкана жестоко отзад, явно някой не е успял да спре.
Та може ли такова нещо? На магистрала, която е дълга 30 км и е до един от най-големите ни градове, да не можеш да се движиш с повече от 20 км, защото всичко е лед?
|
|