Автор: ivodam
Дата: 12-12-10 09:55
Един мой познат във връзка с работата ми, сериозен мъж на 60 години, наскоро ми разказа следната любопитна история. Чичо му навремето е учил в Германия и по време на войната е служил във Вермахта, и е бил дислоциран в Солун. Бил е офицер, с бяла униформа, ако това говори нещо на познавачите.
Та един ден този наш мъж се разхожда по контолирания от наши и немски части Солун заедно с шефа на Гестапо за Солун. Влизат двамата в някакво заведение да пият по чашка и когато става време да плащат, нашенецът вади сребърна монета от 100 лева, с лика на Цар Борис и всички национални символи и светини, и т.н. Гръцкото копеле, съдържател на заведението, хвърля монетата на пода, заплюва я и я изритва, недвусмислено поругавайки българските държавни символи.
Сега обърнете внимание - не българинът, а немецът моментално вади личното си оръжие и застрелва поругателя на място като куче.
Признавам, че разказаната случка много ме впечатли и развълнува. Човекът е суперточен и нямам никакви основания да се съмнявам в истинността на разказаното, затова моля хората с по-задълбочени интереси в историята да споделят дали са чували или чели за този случай някъде, както и за други случаи, когато немски офицери са защитили българската национална чест и достойнство.
|
|