Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна
 Много си ми хареса в България
Автор: mladenov   
Дата:   22-10-10 10:28

[smilie24] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Много си ми хареса в България
Автор: mladenov   
Дата:   22-10-10 10:28

След 4 години прекъсване, се върнах за малко в България-от 10-ти до 20-ти Октомври.Искам да кажа че много си ми беше гот! Сигурно ако трябва да работя и да живея всеки ден там,и трябва да се сбълсквам ежедневно с проблемите с които хората трябва да се справят ще мисля малко по иначе,но за 10 дена определено ми хареса много!Да...има дупки по улиците,кал(направо "супер" време уцелих),разбити и неравни тротоари,изглеждащо лошо стари сгради,сблъсках се няколко пъти с проблеми които не очаквах,но тези неща спрях да ги забелязвам още на 2-рия ден защото си бях казал че няма да се ядосвам за такива неща и гледах само хубавото.Някой може да е попита кое пък е било толкова хубаво,но човек който си живее в България няма да ме разбере.С едно изречение мога да обобща,че за мен в София има ЖИВОТ!!! Аз живея в 5-тия по големина град в САЩ и се чувствам като на село,в сравнение със София.Нито задръстванията за които много хора ми говореха бяха толкова страшни.Аз както се бях заканил че няма да карам в София,за 10 дена не слязох от кола,като много пъти ми се налагаше да минавам от единия край на града до другия и за това време попаднах в задръствания само три пъти ,от които единият път бях в такси и тези здръствания не бяха нещо страшно.[smilie18] Това което ми се наби в очите веднага и не спря да ме дразни докрай бяха графитите покрили почти всяка сграда в София.Не знам как е по другите градове,не можах да отида никъде(с изключение на Рилски манастир за няколко часа),но в София положението с графитите е тревожно.Може да е някяква форма на изразяване,някакъв"арт",но за мен си е чист вандализъм!Може би звуча като някой старец на някои хора,но не го разбирам това да омажеш с боя някоя обновена ,скоро ремонтирана сграда,само защото искаш да се "изразиш" ,да изкажеш някакъв протест!
Както и да е.Като цяло ми хареса много! Заведения навсякъде,храната в тях разнообразна ,в доста от заведенията в които бях има музика на живо... въобще КУПОН![beer]
И нещо друго ми хареса,нещо което не беше така преди 4 години.Масово в ресторанти и механи се свири българска народна музика и на всичките места които посетих с такава музика ,ставаха страхотни хорА,и което много ми хареса,95% от играещите бяха младежи,които явно посещават някакви курсове по народни танци,защото танцувха страхотно! [beer] Не можах да направя някои неща които си бях планирал,но като цяло съм много доволен от престоят ми в България и искрено се надявам следващото ми идване да не е чак след 4 години!
Поздрави на всички колеги с които успях да се видя за малко на сбирката на 12-ти!
Наздраве![beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: Todd   
Дата:   22-10-10 10:32

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] В България и бая по-добри места от София !!!

Но щом ти харесва ... идвай .

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: pmartinov   
Дата:   22-10-10 10:32

[smile] [shtrak]

Автор: dtv   
Дата:   22-10-10 10:34

[smile] [smilie24]

ще се сетите вие, все по-често и все по-масово ще се сещате...[smile]

Автор: мара   
Дата:   22-10-10 10:37

абе глей ся, ние си плюем, ама и на мен си ми харесва.

Автор: hery   
Дата:   22-10-10 10:56

Сещам се за една песен на Катя Филипова по стихове на Иван Пейчев.

Това е припева:

Морето ще разкъса твоя флаг
и котвата желязна ще изтръгне,
ако не е със тебе оня бряг,
от който ти за някъде си тръгнал.

Цялата песен

Автор: djogata   
Дата:   22-10-10 11:03

Аз имам горе-долу същите наблюдения.

Краткотраен престой в България си е перфектна ваканция.
И София далеч не е най-доброто място да го направиш, поне според моят вкус.

За дългосрочен престой не се наемам да говоря, защото тогава почват да идват проблемите на всекидневието, които май са доста фрустриращи.

Автор: serjy   
Дата:   22-10-10 11:12

умрял един и го пратили в РАЯ. седи чковека, ден, два, месец... скука...и се примолил на Свети Петър, абре прати ме за малко в АДА да видя как е. слязал долу, гледа, купон, пиене, музика... всичко се весели... поседял ден два, па се върнал в РАЯ. и след малко пак му доскучало. примолил се на Свети Петър, може ли за постоянно в АДА тук в РАЯ не се издържа от скука. молил се, молил се и накрая Свети Петър го пратил за постоянно в АДА...
... слиза долу, казани, огън, мъчения... лелее КО СТАНА!!!
Свети Петър се обадил от горе:
приятелю, не бъркай, туризма с емиграцията! [shtrak]

п.п. иначе и мене си ми харесва България [smilie24]

Автор: Mec   
Дата:   22-10-10 11:19

Аз уж всяка година съм си в София за няколко дена, ама не ми харесва нищо особено в повече от предишните години.
Достатъчно е да прочета по интернет че щяли да им пускат парното на някаква определена дата и се сещам че моето парно никой не ми го спира цялата година. Та си имам едно на ум винаги, да не залитам по позитивни впечатления от София.

Автор: pmartinov   
Дата:   22-10-10 11:22

Младенов [smilie5]

Това че няколко щатни мрънкачи се облекчават редовно в форума не значи,че тя е зле [smilie3]

[smilie18]

Автор: slivenski   
Дата:   22-10-10 11:24

Това лято се видях с много познати и приятели, които живеят и работят в чужбина. При това не берат портокали и не карат таксита.

Всички до един ми казаха, че тук е ОК за около месец ваканция, но НИКОГА не биха се върнали за постоянно.

Вярвам им. [smilie21]

Автор: feliz   
Дата:   22-10-10 11:40

Джогата го е казал доста точно.
Всъщност зависи и откъде се връщаш и какво търсиш.[smile]
Варшава например, се води за най-скучната столица в Европа. Там /тук/ е рай за семейства с малки деца - спокойствие, паркове, забавления за децата. Ами много ясно, че през лятото не сме излезли от заведенията в София с приятелски компании.[smilie18] [smilie21]

Много хора са се "сетили", че в България си е хубаво, още преди да заминат. Но е хубаво когато имаш възможност да редуваш ад и рай. Ей така, за разнообразие.[smilie5] [smilie3] [smilie21]

Автор: tonyf   
Дата:   22-10-10 11:46

да редуваш ад и рай, това ми хареса! [smilie5]

Дата:   22-10-10 11:48

Автор: slivenski
Дата: 22-10-10 11:24

Това лято се видях с много познати и приятели, които живеят и работят в чужбина. При това не берат портокали и не карат таксита.

Всички до един ми казаха, че тук е ОК за около месец ваканция, но НИКОГА не биха се върнали за постоянно.

Вярвам им.
===========================================
МОже би биха - като се пенсионират и си вземат някоя къщичка на село, уморени от външния свят.[smilie25] [smilie21]

Автор: slivenski   
Дата:   22-10-10 11:53

МОже би биха - като се пенсионират и си вземат някоя къщичка на село, уморени от външния свят.

Не биха.

Миналата година един от тях, бащата на мой съученик от гимназията, който също е в чужбина, ми каза "Тука /в БГ/ ми е много хубаво. Много се кефя на купоните с приятели и кръчмите. Но моят живот вече е там. Имам двама внука вече там. Няма как да се върна."

Това беше човекът, който ме посрещна едно време на автогарата в Чикаго и ми помогна във всичко. Мисля, че не би ме излъгал.

Цели семейства се изнесоха и няма никога да се върнат. Това е положението.

Автор: samara   
Дата:   22-10-10 11:53

... хубу де [smilie8] , ... през това време все някой някъде опъва да я има цялата тая мръсотия - България !!! [smilie21]

П.П... все едно дали на някого му харесва или не [smilie8] ... тези дето сте навън и не правите нищо за тези дето са тук, ако може без квалификации, моля [smilie21] ... знаем, че сте по-умните, по дефолт !!! [smilie7]

Автор: dtv   
Дата:   22-10-10 11:54

фелиз, не ме карай сега да вадя галерия конкретни имена и образи - швейцарци, англичани, шотландци, германци, французи, италианци, диапазон 20-30-40..та до пенсионна и след пенсионна възраст [smile] дори децата си тук раждат [smile]
понякога от много гледане към външния свят пропускаш важното и в него и във вътрешния [smile]

Публикацията е редактирана (22-10-10 11:55)

Дата:   22-10-10 11:56

Фелиз, Варшава била скучна? - Зависи с кой. [smilie5]

Последният път, когато бяхме там, отидохме за един уикенд, компания от 4-5 приятели, на гости при други приятели, които ни бяха домакини. От този уикенд си спомням само 3-4 неща:

- Красивият залез на летище Стуруп в Малмьо
- Икарусът, завел ни от летище Шопен до квартала на наште домакини

- Красивият залез на летище Шопен на тръгване от Варшава [smilie18] [smilie18]

Така де, сериозно, този уикенд си беше екстра - ходихме на музей, на барове, на ресторанти - ходихме и на чешки, и на български ресторант (където първо ни тормозиха с Лили Иванова, после пуснаха "Кавали" на Румънеца и Енчев - добре, че хората не разбираха какво се пее) [smilie18]

Не съм видял Варшава с нищо да отстъпва на София по забавления.

Е, от друга страна най-старата сграда във Варшава е от 1946, така че историческите забележителности и музеите са кът... А пък културните събития повече гравитират около Краков.. Може би затова го дават града като скучен.. [smilie7]

Дата:   22-10-10 11:59

А, да, във Варшава беше и последният студентски купон, на който присъствах - нашият човек ни заведе на някакъв рожден ден на една студентка 2-ри курс.

Как ни зяпаха само второкурсниците - някакви типове, наближаващи 30-те, всичките от различни страни, говорещи си на английски помежду си, и имащи едно общо нещо - опустошават всякакъв алкохол около себе си [smilie18]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   22-10-10 12:02

Младенов [beer]

Не съм се и съмнявал в реалната ти преценка [smilie24]

Жалко, че не можах да те видя.

Дата:   22-10-10 12:03

Автор: slivenski
Дата: 22-10-10 11:53

МОже би биха - като се пенсионират и си вземат някоя къщичка на село, уморени от външния свят.

Не биха.
==========================================
Градски, [smile] не обичам да абсолютизирам.[smilie5] Затова допускам, че някои биха, не визирам точно твоите приятели. Аз например бих, но аз съм прясна прясна [smilie5] , не знам как ще се развият нещата, дали ще имам внуци тук и т.н.[smilie5] Но не виждам нищо лошо, да си живея като Тод на старини, в някое селце /имам вече терена [smilie5] /. Без досег с мръсотията, дупките, ежедневните задръствания / които между другото са навсякъде/ и бюрокрацията. Като ми се приходи на купон с ПРИЯТЕЛИ ОТ МЛАДИНИ [smilie18] , скачам до Софето и готово. Или пък ги каня на теферич и така.[smilie21]

Автор: CanoniO   
Дата:   22-10-10 12:04

Имаш пари-живееш добре навсякъде, поне до като си здрав.
Нямаш пари-няма място на което да живееш спокойно.
Т'ва е палажениету...

Да си беден в БГ обаче, е много по-фрустриращо, отколкото където и да е другаде. Всеки ден институциите и народа ще ти го натякват... Затова хората бягат. Защото на запад, обикновеният работник го имат за човек. В БГ-не.

Дата:   22-10-10 12:11

Автор: dtv
Дата: 22-10-10 11:54

понякога от много гледане към външния свят пропускаш важното и в него и във вътрешния
Няма как да знаеш, къде и какво пропускам. Всъщност съм почти убедена, че сме на едно мнение по въпроса. Просто се изразяваме по различен начин. Ти си по-агресивна и категорична и пишеш с леко наставнически тон. Аз пък допускам и чужди мнения. Просто комуникацията ни куца. Може и в мен да е причината...

Публикацията е редактирана (22-10-10 12:19)

Дата:   22-10-10 12:18

Автор: djogata
Дата: 22-10-10 11:56

Фелиз, Варшава била скучна? - Зависи с кой.

Зависи с кой си, така е, но това важи за навсякъде. [smilie5]
Това /за скуката/ го четох в списанието на LOT в самолета на отиване във Варшава за пръв път.[smilie18]
Джога много добре знаеш, че живота които водиш /където и да е/, отивайки някъде за уикенда или ваканция, не е всекиденевие.[smilie5] Така, че не виждам защо се чудиш.[smilie25]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.