Автор: mladenov
Дата: 22-10-10 10:28
След 4 години прекъсване, се върнах за малко в България-от 10-ти до 20-ти Октомври.Искам да кажа че много си ми беше гот! Сигурно ако трябва да работя и да живея всеки ден там,и трябва да се сбълсквам ежедневно с проблемите с които хората трябва да се справят ще мисля малко по иначе,но за 10 дена определено ми хареса много!Да...има дупки по улиците,кал(направо "супер" време уцелих),разбити и неравни тротоари,изглеждащо лошо стари сгради,сблъсках се няколко пъти с проблеми които не очаквах,но тези неща спрях да ги забелязвам още на 2-рия ден защото си бях казал че няма да се ядосвам за такива неща и гледах само хубавото.Някой може да е попита кое пък е било толкова хубаво,но човек който си живее в България няма да ме разбере.С едно изречение мога да обобща,че за мен в София има ЖИВОТ!!! Аз живея в 5-тия по големина град в САЩ и се чувствам като на село,в сравнение със София.Нито задръстванията за които много хора ми говореха бяха толкова страшни.Аз както се бях заканил че няма да карам в София,за 10 дена не слязох от кола,като много пъти ми се налагаше да минавам от единия край на града до другия и за това време попаднах в задръствания само три пъти ,от които единият път бях в такси и тези здръствания не бяха нещо страшно. Това което ми се наби в очите веднага и не спря да ме дразни докрай бяха графитите покрили почти всяка сграда в София.Не знам как е по другите градове,не можах да отида никъде(с изключение на Рилски манастир за няколко часа),но в София положението с графитите е тревожно.Може да е някяква форма на изразяване,някакъв"арт",но за мен си е чист вандализъм!Може би звуча като някой старец на някои хора,но не го разбирам това да омажеш с боя някоя обновена ,скоро ремонтирана сграда,само защото искаш да се "изразиш" ,да изкажеш някакъв протест!
Както и да е.Като цяло ми хареса много! Заведения навсякъде,храната в тях разнообразна ,в доста от заведенията в които бях има музика на живо... въобще КУПОН!
И нещо друго ми хареса,нещо което не беше така преди 4 години.Масово в ресторанти и механи се свири българска народна музика и на всичките места които посетих с такава музика ,ставаха страхотни хорА,и което много ми хареса,95% от играещите бяха младежи,които явно посещават някакви курсове по народни танци,защото танцувха страхотно! Не можах да направя някои неща които си бях планирал,но като цяло съм много доволен от престоят ми в България и искрено се надявам следващото ми идване да не е чак след 4 години!
Поздрави на всички колеги с които успях да се видя за малко на сбирката на 12-ти!
Наздраве!
|
|