Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мултимедийни плеъри
Автор: АНЧО   
Дата:   15-10-10 11:33

Здравейте познати и не толкова познати съфорумци,

Старият ми телевизор предаде Богу дух и ще си вземам нещо LCD, че и HD да може да показва. Показването хубаво ама трябва и някой да подава такъв сигнал към него. И четейки Интернета попаднах на пазарни предложения за "Мултимедийни плеъри". Не пускам тук линкове, защото за сега питанията ми са концептуални и марката няма значение.
1. Това чудо наистина ли чете всякакви формати ?
2. Чрез него може ли да се гледа филм от DVD?
3. Чрез него може ли да се гледа филм в DVD формат, който е записан на твърд диск ?
4. Когато след време се появят нови кодеци и съответно филми използващи ги, ще може ли да се добавят към възможностите на това устройство ?
5. Какви са отрицателните страни на съответния уред (какво не може да прави и какво прави зле)?
6. Онези които използват подобно нещо биха ли ми го препоръчали искрено ?

Отговори на това съобщение
 Re: Мултимедийни плеъри
Автор: Vinsent   
Дата:   15-10-10 12:24

[ezik] Ейййй, появи се този момък! [smile]

Публикацията е редактирана (15-10-10 17:08)

Автор: NeDDRaG   
Дата:   15-10-10 12:38

Здравей!
Отговори, базирани на възможностите на притежавания от мен:
1. Почти всички. Всъщност, до сега няма нещо, което съм му подал и не е прочел.
2. По принцип не. Нямам идея, как ше възприеме USB DVD устройство, но мога да пробвам.
3. Мисля, че да, но не съм сигурен, ще пробвам.
4. Ако се базирам на това, че моето амо си проверява за ъпдейт на фирмуеъра, отговора е да. По принцип зависи от фирмата производител.
5. Моя има връзка с интернет, за слушане на радио, онлайн ТВ, youtube... Но не може да се браузва, радията са твърдозададени и май не можеш да ги смениш, както и телевизиите, в тубата се представя сравнително добре, но много от клиповете не могат да се гледат - излиза надмис, че са забранени за такива устройства. Търсенето в тубата е малко затруднено - интерфейса, с който пишеш не е от най-удобните. Стандартно, не може да сваля торенти.
6. Ами аз имам това. Работи с външен диск, но има и мрежов интерфейс, което го прави много удобен - може да се гледа директно от компютъра, лаптопа или каквото и да, вързано в домашната мрежа. Може да се ползва и с мрежови дискове, предлагащи DNLA. За цената си е добро, като качество на картина и звук, Full HD 1080p. Aко наистина искаш нещо подобно и 250-260 лв не са проблем - препоръчвам го. Казват ,че пуканката била по-хубава, но и цените там са "по-хубави". [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: jivkojj   
Дата:   15-10-10 12:40

Аз имам от 2 год. някъде Попкорн А-110 и впечатленията са ми добри и на мен ми върши отлична работа. На въпросите ти:

1. Да, чете всякакви формати, с някои изключения например .flv не може, за .mov не съм сигурен.

2. Може да се закачи външно ДВД и да се гледа. виж т.3, но аз самия не съм пробвал

3. Аз си правя имиджи на дисковете които често гледам на харда и попкорна ги поддържа. Поддържа и ако директно копираш директориите. За дисковете - имам ДВД плеар.

4. Да постоянно излизат ъпдейти и могат да се ъпдейтват кодеци.

5. Недостатък - ако искаш да го ползваш и като сървар мрежата му е много бавна. Около 1-2МБ/сек.

6. Да по-добро решение е от ХТПЦ. - дребно на размер, харчи малко ток, евтино горе-долу

Допълнително може да тегли торенти, да слушаш музика онлайн, да си качваш снимките на харда му и т.н.

Автор: asahi   
Дата:   15-10-10 13:53

Специално за Анчо изрових от клубчето не без помощта на Гугъл.

Автор: aeobs   
Дата:   15-10-10 14:05

тук също:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=1291734&t=1291734&phorum_uriauth=

Публикацията е редактирана (15-10-10 14:06)

Автор: didesignbg   
Дата:   15-10-10 14:55

Асахи ти взе ли?
До автора на темата, понеже аз скоро бях на същия кръстопът, и понеже чета упътванетата на нещата преди да си ги купя видях една екстра дето слагат по новите телевизори - DLNA. Видя ми се абсолютна измама, ама така и така идваше без пари викам на първо време ще закърпи положението докато взема плеър, или мултимедийно компютърче.
Накратко какво е това DLNA, телевизора ти може да се свърже с компютъра и да си пусне филмче, това става по обикновен лан кабел. Звучи страхотно, но както се сещаш важат същите ограничения като за плеъра, не се поддържат всички формати, не всички четат субтитри на кирилица. Почти всичко може да се оправи, е не винаги е като да включиш плеъра и да гледаш, но на първо време е решение.
Ако не си се спрял на конкретен телевизор ДЛНА плеърите на самсунг са най-читави, а и четат субтитри на кирилица.
Та аз съвсем се разколебах за вземането на плеър.

Автор: otkata   
Дата:   15-10-10 15:02

Да използвам темата, че питанката беше за тв. Гледам, че вече тв-тата имат wi-fi и lan. Каква функция по-точно има тв-то свързвайки се в мрежа с рс. Скоростта достатъчна ли е, не накъсва ли [smilie8]

Автор: didesignbg   
Дата:   15-10-10 15:51

точно това което ти казвам DLNA. Трябва на компютъра ти да върви инсталиран такъв сървър. Уиндоус медиа плеър има вграден DLNA, но е доста куц. Всяка марка си има фирмен, а руснаците са направили един много готин безплатен. Има и доста други софтчета. Та този сървър дава възможност на телевизора ти да ползва компютъра като място от което чете файлове.
Лан кабела дава напълно задоволителна скорост за всичко, по уи-фи е възможно да имаш проблеми със тежки 1080р филми, ако не е N. С N няма драми.
Също така можеш да отваряш някои сайтчета от типа на ютуб през интерфейс на телевизора. Това вече е според производителя.

Автор: otkata   
Дата:   15-10-10 15:58

просветна ми [beer] [beer] [beer] [thankyou]

Автор: asahi   
Дата:   15-10-10 19:17

didesignbg, не съм взел. Отдал съм се на лампова схемотехника и по-специално ампостроене. Нямам време да гледам плеър.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.