Автор: ecobo
Дата: 08-10-10 15:47
Ооо, дължа извинение на Иво Зафиров, както и на Стефан Аврамов (blackvulture) - те бяха единствените сред природазащитниците, които ми се обадиха и се опитаха да направят нещо.
Сори, че генерализирах така. Не всички са користни, естествено... Както и не всички журналисти са продажни. Като се сетя обаче колко природозащитни организации има в България...
Знам че е трудно да се случват нещата в България, но според мен природозащитните организации са тези, които трябват да вдигат адски шум и да търсят сметка на нарушителите. Да търсят сметка, не наказателна отговорност - чрез публикации в сайтовете си, чрез лобита и т.н. Както и всеки журналист, който е разбрал за този случай, биваше да провери малко факти, да поразпита...
Единствения "журналист", който ми се обади по телефона, ми се обади да ми каже, че можело да имам проблеми заради това, кото съм написал. Защо съм написал "журналист" в кавички - сещайте се...
Наблюдавам процесите в това ДЛС доста отдавна. Брат ми беше там ловен надзирател, напусна малко преди да пусна темата, официално беше освободен вчера. НАПУСНА, не беше уволнен. Заради него не писах още в понеделник, защото имаше голяма вероятност директорката да не му разпише... Дълга история. Но брат ми, освен това, че ми е подавал малко информация и ме е водил от време на време да се любювам на животинките, няма нищо общо.
Повечето информация имам от друг човек, КОЙТО Е ГОТОВ ДА ГОВОРИ пред журналисти, с конкретни факти, или поне така ми каза като се видяхме последния път. Аз лично нямам никаква причина да не му вярвам.
Пушилката, която вдигнах в петък беше заради съботния лов, който така и не успяхме да спрем. Просто нямаше време, затова си позволих да пусна тема и да занимавам аудиторията.
Аз ще продължа да "работя" по проблемите на това ДЛС, доколкото мога, защото наистина, както някой каза по-горе, има ПРЯКО ЗАСЕГНАТ, и това сме всички ние, които не искаме елените да станат на суждук и пастърма! Аз примерно искам само да ги има и да ги снимам, нищо повече!
В събота ловците (които са същите, дето не са спрели да ловуват там откакто дойде тая директорка) са казали, че две седмици нямало да идват на лов, понеже нямало прасета. Подозирам обаче, че директорката е узнала за поста ми във ФФ и ги е помолила да не идват докато трае любовния период при елените. Много бих се радвал, ако е така... Значи не всичко е било напразно.
Котел е малък град, там скрито-покрито няма. Половината град знаят какво се случва. Един нахално-находчив журналист може цяла седмица да пълни вестниците с мат'рял, ама 'де го такъв журналист... ?!
Искам пак да благодаря на хората, които ми звъняха и се опитаха да направят нещо, доколкото имат сили...
|
|