Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Клошар,къде да се обадя?
Автор: mildol   
Дата:   06-10-10 17:33

Пиша по повод възмущението ми от клошар в Люлин.Човека със сигурност си има проблеми ,но не може да живее ,където му падне,да пали огън за да се топли,да носи купища боклуци от къде ли не,който кучетата разнасят за да търсят храна.Обадих се в Столичен инспекторат и служителката любезно ми обясни,че знаят за този клошар и ще изпрати хора да почистят.Посъветва ме да се обадя в 9 РПУ,но така и не се свързах,а и не съм сигурен,че те са подходящи за конкретния случай.Звънях и в община Люлин,нищо по-различно няколко заети номера и няколко,който дават винаги свободно ,но никой не вдига.В момента е на бул."Захари Стоянов" в градинката м/у блок 323 и блок 407.Сгушил се е под един бор ,запалил е огън,може да е гладен ,да има нужда от лекар,а аз не знам къде да се обадя в крайна сметка.Има ли изобщо организация,която да го прибере ,изкъпе,нахрани,да го адаптира по някакъв начин към нормален живот.
Къде да се обадя???[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Клошар,къде да се обадя?
Автор: CanoniO   
Дата:   06-10-10 17:34

На Господ имаш ли му номера?

Автор: stoyan_5   
Дата:   06-10-10 17:35

Във Франция вече няма такава служба.
В щатите се намират някакви пансиони.
У нас недей да търсиш ... макар, че има някакви хора от червен кръст дето раздават пици на гладни хора ... ама да ги къпят и подслонят??????

Дата:   06-10-10 17:36

Мислех за 112 ,но някак не е спешен случай за да ги занимавам с него.[smilie11]

Дата:   06-10-10 17:37

112 е единствената възможност

Автор: мара   
Дата:   06-10-10 17:39

има дневни домове. но знам за хора с увреждания и за деца. а телефони и имена...не помня. единият беше дом "надежда" някъде около гарата. за деца е. едва ли ще свършат работа...[smilie8]

Дата:   06-10-10 17:42

... има и за настаняване на бежанци - нали сме в Европа, ама за такива нещастни хора ...

Автор: chill   
Дата:   06-10-10 17:43

Пробвай Българската Православна Църква.

Автор: kadieva_r   
Дата:   06-10-10 17:49

Дом за временно настаняване на лица в неравностойно положение над 18 г.в. - "Св. Димитър" жк "Люлин", бл. 464, вх. А Н. Андонова 827 43 30, 925 07 27

Дата:   06-10-10 17:51

Звънях на 112 преди минутка.Служителката ми каза,че и други са се обадили и те предали на общината.
Значи всичко е наред.Да видим какво ще направи общината.Много се надявам това да е начина [smilie24] обаждане на спешен номер и те по-нататък поемат случая компетентно и с професионализъм,дано системата наистина работи[smilie24]

Автор: ARGO   
Дата:   06-10-10 17:52

направо става непоносимо и с клошарите, проблема нараства като с бездомните животни [smilie8]

Автор: Bumerang   
Дата:   06-10-10 17:52

Православната няма да гъкне ами някоя секта от типа"Светлина от небесните врати"[smilie7]

Дата:   06-10-10 17:56

Дом за временно настаняване на лица в неравностойно положение над 18 г.в. - "Св. Димитър" жк "Люлин", бл. 464, вх. А Н. Андонова 827 43 30, 925 07 27
Звънях и на двата телефона доста продължително,но никой не отговаря,дали са актуални ?

Автор: Императорът.   
Дата:   06-10-10 18:02

Забрави някой да свърши работа. [smilie8]

Автор: netLady   
Дата:   06-10-10 18:54

mildol написа:

> Дом за временно настаняване на лица в неравностойно положение над 18 г.в. - "Св. Димитър" жк "Люлин", бл. 464, вх. А Н. Андонова 827 43 30, 925 07 27 Звънях и на двата телефона доста продължително,но никой не
отговаря,дали са актуални ?

Не знам дали са актуални телефоните, но блок 464 (тяло А) се настаняват, съгласно Наредба № 4 на Министерството на труда и социалната политика, бездомници над 18 години - за три месеца в годината, както и сираци - те пък за срок не повече от година.
А кой издава настанителната заповед нямам идея - май социални грижи трябва да питаш. Всъщност ти пита ли човека дали иска да го настаняват някъде.
Познавам местните клошари(една жена и трима мъже) и те не щат да ходят в "общежитие", щото трябва да спазват правила и да се къпят и не им позволяват да си внесат "имуществото" .
Знам, че и в Красна поляна скоро направиха такъв дом, много готин.

Автор: asahi   
Дата:   06-10-10 18:58

Столичен инспекторат - това е твоят телефон.

Автор: promis   
Дата:   06-10-10 19:00

Автор: mildol
Дата: 06-10-10 17:51

"Служителката ми каза,че и други са се обадили и те предали на общината."

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: samara   
Дата:   06-10-10 19:17

... пряка препратка към темата за толерантност [smilie8] ... само дето там бяха цигани, а тук може и да са доценти, примерно !!! [smilie21]

П.П... извод: живота е гаден [smilie3] ... и все пак е по-добре да си откъм страната дето ти пречат на теб [smilie8] , ... че иначе, ако ти пречиш, жална ти майка!!! [ezik] [smilie18] [beer] ... ама може и да не е така, я ромите и доцентите да кажат [smilie7]

Автор: danvan16   
Дата:   06-10-10 21:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kadieva_r   
Дата:   06-10-10 22:21

mildol, това би трябвало да са действащите номера, но предполагам, че са на някой в администрацията. Надали след 18 часа ще бъде открит някой от тях. Опитай отново утре, ако няма реакция на институциите, с които си успял/а да се свържеш.
Според мен ще е по-лесно да се намери дом за настаняване ако човекът е с някакви увреждания, деменция или е в пенсионна възраст, а другия вариант е да е излезнал скоро от ДДЮ и е малко над 18 години. Просто повечето от домовете за временно настаняване са с определен вид закрила. Такива от типа физически и умствено здрави хора, останали без подслон са мисля само Св. Димитър и в Красна поляна на ул. Ришки проход. Вариантите с БПЦ не са за подслоняване, а само във вид на дневен център, което в твоя случай не върши работа.

danvan16, обикновено щом става дума за общината, нещата стават - а лисицо, а опашко... Едни хора са се обадили, те са уведомили някой и този някой да видим кой ще уведоми...

Дата:   07-10-10 12:00

Столичен инспекторат си спазиха обещанието и днес изпратиха две инспекторки и двама чистачи[smilie24],за съжаление обаче клошара не им разреши да изхвърлят нищо.Заплашваше ги ,караше се с тях .Помолиха ме да позвъня в 9 РПУ,защото вече имах телефона,но от там отново свободен сигнал.Позвъних отново на 112 ,а те ме попитаха защо звъня аз , а не работниците.Работниците не пожелаха да върнат обаждането под предлог,че това не е тяхна работа ,да се обаждат шефовете.В крайна сметка за служителката от 112 ,аз ще се окажа лъжец или шегаджия,който и губи времето.
В момента клошара си крие багажа в други храсти на самия булевард на около 30 метра от старата бърлога.Една жена от улицата заяви,че ще звъни на "Господари на ефира",дано има късмет ,защото вчера звънях и на тях и никой ,не ми вдигна.На дома за временно настаняване се отказах да звъня при положение,че човека не е склонен да се раздели с багажа си.Мисля да направя ,някоя снимка да изпратя в рубриката "Бай Ганьо европеец",защото вече няма къде да се обадя.

P.S.И една клюка,случайни минувачи казаха,че имал апартамент,който му е отнет с измама ,а той самия бил инженер.Не знам дали е истина ,но ако е живота ни може да се преобърне на 180 градуса и никой не е застрахован.

Публикацията е редактирана (07-10-10 12:08)

Автор: мара   
Дата:   07-10-10 12:09

лошото е, че тия хора нямат де да идат. понякога е личен избор, понякога малшанс. понякога - болест.
имах комшия, бачкаше на летището поддръжка на хангарите, образован човек. постепенно превърна къщата в бърлога и майка му и сестра му се бяха побъркали. оказа се, че е психиатрично заболяване. накрая умря като изпаднал клошар. при собствено жилище в лозенец.

Автор: CanoniO   
Дата:   07-10-10 12:15

Животът може да ти бие два шамара или да ти обърне гръб по всяко време... Ако не станеш клошар, може да станеш инвалид, а те имат също доста незавидна съдба в БГ.....

Автор: kaiser.soze   
Дата:   07-10-10 12:20

това с клошарството е.. знам ли?? болест ли е , какво е.. избор ли??

имам много близък набор който стана клошар. приятели го прибираха, къпеха го, хранеха го, намираха му работа.. не става. [cool] иначе, буден и интелигентен младеж, вярно с малко по крехка психика, в смисъл може да се разстрои за дълго от нещо дребно..

Автор: Todd   
Дата:   07-10-10 12:24

Язе можем спокойно да си живеем като клошар в Калифорния например .Или Флорида ...

За нищо не ставам клошар в тая замръзнала държава... във Финландия сигур нема .[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.