Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Едно буренце..
Автор: norman-kuk   
Дата:   30-09-10 14:47

..Мерло и едно бидонче Кабърне мисла да сложа за първи път в моя живот [smile] Маврутчето го най-харесвам, но тоя сорт бил малко сложен и го няма по моя край. Дюлова ракиййка също много хубаво, но материала пак се правил трудно, а и казанджийте много не обичали да варят, че им загаряли казаните.

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Едно буренце..
Автор: NeDDRaG   
Дата:   30-09-10 14:55

norman-kuk написа:

> ..Мерло и едно бидонче Кабърне мисла да сложа за първи път в
> моя живот [smile] Маврутчето го най-харесвам, но тоя сорт бил
> малко сложен и го няма по моя край. Дюлова ракиййка също много
> хубаво, но материала пак се правил трудно, а и казанджийте
> много не обичали да варят, че им загаряли казаните.
>
> [beer]

Вино в бидон - брррр, в буренце или каца МавруДът е около Асеновград. Там някой да каже как го правят. А ракията от дюли - ми над 10 години баща ми вареше дюлева ракия, последните 5-6 и аз съм бил с него, нито веднъж не загоря. Ама трябва да знаеш как да я вариш. А то иначе и сливи и джанки и тем подобни също лесно загарят, ако не знаеш какво и как да правиш.

Отговори на това съобщение
 Re: Едно буренце..
Автор: asahi   
Дата:   30-09-10 14:57

Полекичка с огъня и няма да загори.

Отговори на това съобщение
 Re: Едно буренце..
Автор: NeDDRaG   
Дата:   30-09-10 15:22

asahi написа:

> Полекичка с огъня и няма да загори.


Не е точно така, силния огън няма да загори ракията, напротив, помага да не загори, защото джибрата ври и се заморабърква. Силния огън може да изкара джибри през лулата или да дигне капака. За дюлата - не много силен, но не и слаб огън. Но трябва добре да се разреди. Да не е гъсто. Това по принцип важи са всичко де, на най-вече за плодовете. Гроздето по принцип си е рядко, а и неговите твърди съставки са леи, та затова трудно загаря. За да не загори - огънят трябва да се поддържа да е равномерен във времето. и друго - да се гледа да не опира главня в дъното на казаана. Джибри, различни от гроздови, изпуснеш ли огъня и сорат да врат, отишли са, загарят. Има обаче и тарикатлъци, които някой ползват, за да не загори казана - виждал съм да слагат слама и одгоре решетка, ковто затискат с нещо да не се вдига.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.