Автор: itilien
Дата: 22-09-10 21:45
За амиго - осъзнат сън е такъв сън, в който знаеш, че сънуваш. Ако е напълно осъзнат, знаеш точно къде спиш, кой си, какъв си, спомняш си всичко от съзнателния си живот извън съня, но знаеш, че в момента сънуваш. Като резултат на това се отварят възможности за пълен контрол над съня - модифициране на обстановката, извършване на дейности невъзможни в нормалния живот (примерно летене, плуване под вода без кислород, секс с анджелина джоли ако те кефи (аз предпочитам кейт бекинсейл, щото джоли не ме кефи хич)). Най-полезното последствие е, че можеш да използваш тия сънища за себеусъвършенстване, преодоляване на някакви страхове, проблеми, заучаване на нещо...
Основния проблем естествено е да се научиш да влизаш в осъзнат сън по свое желание когато поискаш. Иска сериозна практика. Втория проблем е да задържиш дълго съня, след като се осъзнаеш в него, защото има странната склонност да иска да се разпада, след което или се будиш или преминаваш в обикновен сън.
Заинтересувах се от тия неща след като гледах генезиса. В резултат прочетох и малко литература, след което изведнъж имах осъзнат сън... само, че ми се струва че не беше достатъчно осъзнат.
Преди два дни почнах една книга, която се занимава сериозно с тоя въпрос и дава доста техники, в резултат на което тая сутрин имах напълно осъзнат сън. Даже брутално осъзнат, при това успях на два пъти да го стабилизирам когато искаше да се разпадне чрез техника от книгата. Но все пак не беше достатъчно дълъг, за да направя нещо съществено.
|
|