Автор: Diandimov
Дата: 11-06-10 06:13
Пак за кварталния сръбски магазин с "европейски деликатеси" ще говоря ( виж тая тема )
Прави впечатление че всичко е в много малки разфасофки и е опаковано в някакви "кукленски" опаковчици.
Аз, естествено, веднага се замислих колко много замърсява това природната среда.
Да, знам че малки разфасофки има навсякъде. Но в Европа като че ли те имат голям превес над големите опаковки и разфасофки.
Жена ми не можеше да вдене как е възможно да направиш body wash и да го натикаш в тубички от по 500 грама. Нали катко се изкъпеш 2 пъти и ти трябва нова туба!
Шарената сол която купих: един голям плосък пакет, с дизаин и добър цветен печат. А вътре - 30 (!!!) грама шарена сол.
Добре, ако е за домакинство е безумно малко, а ако е пакет за еднократна порция, е много голямо. И пакета, и шарената сол.
Къкв е смисъла на тези опаковки?
Това не е ли преднамерено замърсяване?
Ако имаш един тон продукт и го затвориш в безброй малки опаквки означава да имаш много отпадъчен материал след употребата на тоя продукт. Също много енергия, труд, мастила и материал за да произведеш тези много безсмислени малки опаковки. Също замърсяване!
Да не говорим за това че трябва всеки ден да ходи човек да си купува нови и нови неща в тези "мострени" разфасофки, защото свършват бързо. Колко време и енергия отива само за това!
Това е кощунство.
Да ти докарат един камион стока, повече от половината тегло на която е в опаковки и опаковчици разни!
Смятай колко боклук!
|
|