Автор: lsk_lindemann
Дата: 23-05-10 13:00
Ох, пак ли еБАН ски проблеми Не е ли ясна ситуацията - всяка институция се нуждае от реформи и освежаване. БАН не е изключение. Не може още да се кара по соц. начина в днешните условия. ИДА, специално преди беше го изкарал, че ако го уволнят край с БАН, край с науката. Еми сори, ама с вас света не свършва. Незаменими няма. Най-малко такива свикнали с вече изчезнал световен ред. Да, тогава е имало повече пари за наука, да, тогава са ви уважавали повече, да, сега е положението е тежко и на държавата не й пука за БАН и науката - така е, съгласен съм. Но времената са други. И ако не покажете адаптивност и креативност, язък за титлите ви. Никой не иска да закрива БАН, иска се да спре порочната практика 70-годишни да ходят на Антаркдида, при забрана за над 40годишни, да си чупят крайниците, вместо и без това малкото млади хора, които искат да се занимават с наука, да бъдат нахъсвани още повече, чрез такива начинания. Иска да се има прозрачност в набирането на млади учени, иска се да има по-голяма възможност за развитие и най-вече - иска се народът, от чийто пари се храните, да знае какво правите и защо го правите - не само да се величаете, но и дори да няма пряка полза за хората поне да ги информирате. Колко сайта за наука има, откъде аз мога да черпя информация, а???? Добре, че има торенти и че хората на запад правят филми. Сега ще ревнете, че нямало пари. Да, няма пари, но и да, нямате желание. Да ме извинят трудолюбивите и честни учени от БАН (защото знам, че има такива), но докато го карате по стария начин, няма да ви обичат. НАздраве
|
|