Автор: gorbi
Дата: 16-05-10 10:11
Понеже се чудят повечето ми познати тук защо ме няма напоследък - да обясня в анонса.... Този ужасен меркантилен свят който ни обкръжава в големите градове ненадейно (след една данъчна проверка с неочакван резулатат)ме отврати и се преместих да живея на село - сам и отдаден на духовен селски живот. Селото се намира на средата на Добруджа и е толкова малко, че на най-големия мащаб на картата е по-малко от надписа с името си.
Та по същество, да не ви занимавам със себе си - увертюра към Предложението: Завъдил съм козички - 22 броя (две еднакви цифри, за да не забравям бройката като ги прибирам и с лесни като оценките ми в училище числа) - трябва да ги водя на пролетна паша на едни специални ливади - много отдалечени от селото. Ливадите са толкова, толкова отдалечени, че последния път като ходих да ги търся си загубих кучето - кавказка овчарка и все още не се е върнало. Казват че козичките по съседните села някой вечер ги отмъквал, ма не вярвам да е то... аз моето го хранех с агнета. Тааа, по същество Предложението....
Търся си помощничка, да ме придружи и прави всякакъв вид компания по пътя до специалните ливади, дето има специална тревичка.... Тревичката ми я показа бай Хасан (или Иван ли беше) - и е някаква интересна с ръбести краища - козите два дена пасат - три дена спят... И понеже в своята изолация, отдавна съм се отдалечил от социалното общуване с дами, ми се прииска в свободното от тежка кърска работа време, да наваксам с общуването...нали разбирате... козите не могат да готвят и да говорят на различни теми..... и да обсъждат сннимки от форума... всъщност някои могат, но това е друга тема....
Относно условията - обикновено нося палатка за двама.... Ама аз и без това спя навън пролетно време, та моята помощница може да я ползва цялата за своите нужди (те жените имат много нужди зная).И то безплатно. Ще има храна на корем - от миналата година съм си изсушил две козички, малко се дърпат като се дъвчат, но пък е най-полезното месо - знаете, козите отбират само качествена храна..такова - трева.... Та месо и мляко - на корем.... Може и някоя козичка да преяде с "билки" и понеже не разбирам от коремна хирургия - да я поопечем. Нося и брашно малко - колкото да се опекат двайстина големи питки.... (да не забравя си стрия на камъка отвън - малко шарена сол от чубрица, сминдух и турска керемида).. Относно хигиената - има една рекичка наблизо.... това се сещам за хигиената.....
Забравих - цялото това социално - хранително мероприятие ще продължи шест дни. Ще има и последния ден голямо доизяждане на всичко което е останало - да не го мъкнем наобратно.... Транспортът ще е пеш... то до там се минава през малко гори и с каручка не е удобно.... От тази гледна точка малко по-здрави дрехи трябват... Не, неее, не много дрехи - а здрави, времто е топло, не са необходими много..... За мястото - ами мястото е чудесно - гледката е прекрасна, особено нощем - виждат се и дори се чуват звездите... и най-много някой имам от съседните села, ма те са далеч.....
Който ме познава - знае, че съм почтен мъж и повече от един път на ден няма да... говоря с помощницата.... Няма да я карам и нещо да работи... Само социален контакт... и хармония с природата.... Ако остане време от контакти и хармония - може и снимки да се правят, все пак е фотографски форум......
Заявки със снимки цял размер приемам на мейла, ама побързайте, че нета на село един ден го има и после пет дни го няма.....
Благодаря ви предварително, понеже съм сигурен че има много дами - отегчени от безмислените ценности в измисления ни съвременен свят, ще взема за помощници (ако са съгласни да свършат тая зверска работа за без пари) бате каноньо като специалист по социалното общуване и расовата принадлежност и бате ви тодд като специалист по хармонията с природата и топлите човешки отношения на село.. - за да може да отсеем и изберем най-достойната помощница, нали......
|
|