Автор: rhyan
Дата: 29-04-10 21:16
Абе всичко е много добре, ама точно с торентите как ще гонят разпространителите, а не потребителите ми е много чудно.
В момента в който започнеш да сваляш торент ти се превръщаш в разпространител, защото онова което си свалил започва да се препраща на потребители, които го нямат, т.е. двупосочно. В този ред на мисли мвр имат хич да не е едни 800-900 000 потребители май да гонят, което е безумие.
Ако тръгнат да гонят ъплоудърите на самия торент, е друга бира, но там не знам как стоят нещата наистина, защото реално съдържанието на продукта с права не се намира на сайта, а някъде си. Т.е. ако Петкан е сложил на арена нещо, ама петкан живее в Пакистан, ще гонят михаля до дупка, и могат да накарат арена да махне само торента, но до самото съдържание не могат да стигнат.
Аз съм ЗА с 2 ръце за легален софтуер, но за съжаление в България нищо не струва парите, които струва навън. Също прекалено малко софт се предлага във вариант 'Плати и свали', и още по-малко се предлага за България. т.е. дори и да го има това, което ти трябва ти казват, съжаляваме, ама за БГ не може, щото нямаме еди кво си споразумение и си извън европейския пазар...
За сравнение, че ми е болна тема от последните няколко дни - харесах на малкия сандали Найк, които в МОЛА струват 75лв, а в англия, от сайта на найки струват 10 паунда, или 25лв.
Кофтито е, че сайта на найки не праща до БГ и не мога да платя с българска карта, защото адреса на доставка в англия не отговаря на адреса на кредитната ми карта... Т.е. за да поръчам от там - трябва най-малкото да имам човек в англия, или английска карта...
Така че, въобще забравете че сме в ЕУ...
|
|