Автор: ivodam
Дата: 15-04-10 14:01
Ами, аз имам познат човек, който е работил по линия на научно-техническото разузнаване, не знам дали се е водил просто служител с някакъв чин, и каква е разликата с "агент", но е много и забавен и умен човек, от който съм научил най-различни житейски полезни неща. Във всеки случай, той и хора като него са спасили не един човешки живот навремето, осигурявайки ни достъп до технологии за важни, включително животоспасяващи лекарства. Малко хора знаят, че повечето антибиотици например като технологии и щамове навремето сме ги придобили по линия на НТР.
По принцип агентите са явно някакво необходимо зло в изначално злия и объркан свят, в който живее обърканото животно хомо сапиенс. Очевидно не всеки може да бъде такъв, защото трябва да е способен да се преструва, да се подмазва, да е лицемер, да слухти и подслушва и да се рови в гнусотии и в работите и бельото на хората, за това си трябва определена психическа нагласа, разбира се.
За мен по-интересният въпрос е кои са агентите във форума, защото без съмнение има такива.
Публикацията е редактирана (15-04-10 14:09)
|
|