Автор: abyser
Дата: 11-04-10 23:56
От около 2 години пуша само лула (след ~20 години цигаро-пушене). Пробвал съм 98% от всички видове тютюни, които се предлагат на БГ пазара.
Забрави за Клан - няма нищо общо с митовете и качеството от едно време.
Мималото лято бях в чужбина, купих за проба другия мит в жанра - Amphora, не останах впечатлен.
От избора в БГ най-много ми допадат тютюните на W.O. Larsen, но са си скъпички за everyday use (всъшност зависи колко пушиш, аз пуша около 200 г. седмично).
Спрял съм се на Stanwell - миксирам моделите Classic и Melange (~ 2:1), понякога добавям и малко Vanilla. Като цена е 1/2 от W.O. Larsen и Davidoff (Davidoff на ми хареса чак толкова, колкото го хвалят, може би въпрос на вкус все пак). В момента мешам и със (Stanwell) Full Aroma, който не ми харесва, но ми изпаднаха няколко пакета на далавера и ... пениш се - не пениш - ще те пуша
За филтрите - твърдо "за", ако толкова ти пречат винаги можеш да пушиш като не слагаш филтър. Обратният вариант е невъзможен.
Синият (пластмасов) край на филтъра към устата, белият (керамичен) към лулата. Предполагам Vauen.
За пълненето и гасненето при пушене - въпрос на навик и малко време. Има един БГ блог, в който има доста добри съвети и дискусии, потърси го с google.
Успех!
|
|