Автор: Lalinda
Дата: 19-03-10 16:29
В София местата са 4.
Защо просто не си търсите тази информация в мрежата, а давате ухо на слухове?
Издадох си карта без никакви проблеми, бланката струваше дори 12, а не 20 ст., попълних я на ръка, жената на гишето бе изключително учтива. Когато я попитах кога ще бъде готова картата, след 14 дни ли, тя каза, че ще стане и по-рано.
Мисля, че бях подала документите на 10 февруари, взех си я на 26-ти, тъй като трябваше да пътувам на 28-ти, не съм чакала кой знае колко, пет минути, през които разговарях с една от чакащите жени пред мен.
Междувременно научих, че в една от другите поликлиники (издадоха ми картата в 22-ра, на Плиска) имало две отделни гишета, едно за подаване на докуминти и друго за получаване на готовите карти и че дори се обаждали и казвали, че при тях нямало никакви клиенти!
Според мен, за пореден път сте жертва на някаква типично българска суеверна психоза и истерия... Няма безплатни обеди, пък и кой от вас заминава в чужбина, за да ползва първа или спешна помощ?
Картата, така или иначе, не покрива всички здравни услуги, които може да се наложи да ползвате в чужбина, а само спешната и първата помощ.
Доколкото видях и чух на място край гишето, за пенсионери картата е безсрочна, но нито аз, нито вие сме пенсионери, нали?
Впрочем, на картата не пише никъде, че важи за една година, а само кога е издадена (освен ако съм недовидяла нещо).
Мда, очевидно е, че ако истеризирате проблема, няма да получите карта и след 2 месеца, след като куцо и сакато се е юрнало на келепира...
Пък и картите не съществуват от тази година, къде сте били досега и защо решихте, че трябва да си ги издадете точно сега?
Лично аз ползвам застраховката, на която имам право покрай банковата си сметка. Не ползвате ли подобни банкови продукти?
|
|