Автор: stoyan_5
Дата: 09-03-10 20:49
Слово на кума - вариант 1
Сватбени съвети - Слово на кума
Написано от Сватбен Сайт
Скъпи младоженци,
Днес е първият Ви семеен празник! Тържество на любовта, доверието и хармонията между Вас!
Честит да е пътят по който ще вървите, благословен да е домът Ви, който ще градите заедно!
Здрави и умни да са децата, които ще създадете и отгледате заедно! Чисти и нежни да са мислите Ви един към друг! Пазете откровението между Вас, уважението и искреното си приятелство!
Пазете голямата си любов, топлината на чувствата и пламъка на страстта! Мечтайте един за друг, вдъхновявайте се един от друг!
По-често си казвайте "Обичам те!", защото това са вълшебни думи, които казани от сърце, могат да изтрият всяка лоша дума и бликнала сълза. Ценете моментите, в които сте заедно, дръжте се за ръце, подкрепяйте се и си помагайте!
Отделяйте време да си говорите, да мечтаете, да използвате въображението си! Споделяйте си всичко, което искате да си кажете! Уважавайте се, вярвайте си и се обичайте! Това са истинските съкровища, които притежавате! Защото животът не се измерва с богатства и пари, нито с броят на вдишванията които правите,а с мигове ( като днешния ден ), които спират дъха Ви!
Бъдете истински щастливи!
Горчиво!
Слово на кума - вариант 2
Написано от Сватбен Сайт
Уважаеми гости, скъпи младоженци, за мен е чест да се изправя пред вас.
Предполагам, че трябваше да кажа чест и удоволствие, но ако бъда абсолютно честен, то мисля, че удоволствието ще дойде след като свърша речта.
Но Вие предполагам не искате да Ви говоря за проблемите си, а искате да чуете нещо за щастливата двойка, която стои тук срещу мен. Затова думите ми са насочени към тях.
Чувал съм че човек не трябва да избира за спътник в живота човек, с който може да живее, а трябва да избере този без който не може да преживее нито миг.
Не знам дали това се случва често, но вярвам, че се е случило на вас. Тук има толкова хора, които ви обичат и ви желаят цялото щастие на света, а в главите им блестят прекрасни идеи за вашето бъдеще.
Аз не знам какво ще бъде то, но знам че след 20-тина години, много неща ще се случват без някой да е можел да ги предвиди днес.
Но каквото и да стане и където и да бъдете помнете, че имате взаимната си любов и вървете напред заедно с нея.Така че с това наум, Искам да ви пожелая само едно: нека любовта ви бъде достатъчно модерна за да оцелее през времето и също толкова старомодна за да остане вечна.
Наздраве и горчиво!!!
Слово на кума - вариант 3
Написано от Сватбен Сайт
Скъпи младоженци, днес вие създадохте семейство – доброволен съюз на верността и любовта.
Вземете даровете на първите щастливи дни и ги пренесете през годините на дългия съвместен живот.
Помнете – ключът на щастието е във вашите ръце! Не го губете, дубликати няма!
Пазете се един друг и вятърът на времето няма да угаси Вашата нежна и чиста любов!
Нека всички години на съпружеския Ви живот да бъдат сладки и приятни, като това вино в чашите ни!
Наздраве и горчиво!!!
Скъпи младоженци, уважаеми родители, драги гости!
Да произнесеш първия сватбен тост е отговорна и почтена задача и аз съм щастлив да направя това за младото семейство, като от все сърце ги поздравявам с встъпването в законен брак.
Не случайно хората казват, че с любимия и в колибата е рай. Това означава, че и най-горчивата чаша може да бъде подсладена с любов.
Искрено и от цялото си сърце Ви желая съюзът сключен между вас двамата да бъде съюз на любовта, ума, радостта и взаимопомощта във вашия дълъг семеен живот!
Пожелавам Ви да виждате своето щастие в щастието на другия и да благодарите за времето, в което съдбата Ви е запознала!
За Вашето щастливо настояще и безоблачно бъдеще!
Наздраве и горчиво!
Скъпи младоженци!
Бъдете най-веселите, най-щастливите,
добри и нежни, най-красивите!
Бъдете най-внимателните, най-любимите,
реални, обаятелни, най-неповторимите!
Бъдете и добри, и строги,
и слаби, и силни!
Нека се сбъдне всичко, за което мечтаете сега!
Запазете завинаги Вярата, Надеждата, Любовта
и нея - Мъдростта!
Честито и наздраве!!!
Драги гости, вашето присъствие тук прави още по хубав този и без това прекрасен ден.
Уважаеми родители, за вас е радостта, че децата ви се намериха в любовта.
Скъпи младоженци, нека любовта ви бъде достатъчно модерна за да оцелее през времето и също толкова старомодна за да остане вечна.
Позволете ми да благодаря от ваше име на всички които споделят с вас този ден и да им пожелая много здраве и щастие.
На вас приятели /обръщението е към младоженците/ желая много здраве за да се радвате на живота, много сили за да се борите с трудностите и много любов за да чувствате че сте живи.
За вас ще вдигнем чаши с тежко вино.
За любовта ви... наздраве и... горчиво!
Скъпи младоженци!
Днес е най-хубавият ден в живота Ви! Бъдете живи, здрави и много щастливи!
От днес нататък вие вече сте две сърца, които туптят като едно, две съдби - които се сливат в една!
Бъдете влюбени, но знайте, че страстната любов ще утихне, за да отстъпи място на спокойната обич и привързаност.
Помнете, че по общия път ви очакват трудности и разногласия. Затова бъдете много търпеливи и тактични, уважавайте личното си достойнство!
Бъдете мъдри и отговорни!
Подарете си семейство създадено с Любов и Обич!
Наздраве за вашата любов! Наздраве и за следващите 100 години щастие!
|
|