Автор: J0R0
Дата: 06-03-10 19:49
Моля в тая тема да не се спами!
Трябва да уточним кой ще участва и в кои парчета ще свири. Личното ми мнение е че трябва да се търсят лесни и популярни парчета, в които да могат да се включат повече хора. Да има място и за импровизации. И да не са претенциозни. Да звучат добре с непретенциозни вокали (или дори само с беквокали или масово пеене). Да няма много висока летва за сравнение.
Примерно Sumertime не е сложно парче за свирене и пеене, всеки би са справил, обаче след изпълненията на Питър Гебриъл или Дженис Джоплин, да напарвиш какъвто и да Sumertime, просто не върви...
От ая гледна точка Флойд са ми много висока летва, въпреки че имат разни парчета, които не са особено трудни за изпълнение. Философските текстове, също са подводен камък (да не звучим все пак като либу-дибу-даутю). Аз лично не се чувствам уверен да изпея Wish you were here, нищо че съм го правил няколко хиляди пъти на маса. Докато с лесни и повтаряеми няма тоз проблем, примерно - I can't get no, Satisfaction, wanna try, wanna try, wanna try, try, try, I can't get no, can't get no... hey hey hey...
Та затова предлагам следния плейлист:
1. Блажени години
2. When the saints go marchin in
3. Мързелив бирен ден
4. Knockin' on heaven's door
5. I can't get no (Satisfaction)
6. Smoke on the water (под въпрос, ако се намери вокал или ако измислим оригинална концепция - примерно като Долап Дере)
7. Let it be
8. (айде и нещо масово, с ритъм, дето става и със и без инструментали, примерно "Учи ме майко, карай ме" или "Кога зашумят шумите, буките")
Това разбира се е моето виждане.
Ако някой се чувства силен, може да се пробва и с Бохемската рапсодия.
Нека и Русинов да каже за техническата част няколко думи.
След което да си насрочим е датата.
|
|