Автор: Императорът.
Дата: 26-02-10 17:19
Тод е показал изходът от ситуацията - наглостта на тая измет може да бъде прекършена само с бой.
90% от служителите в администрацията са такива - хем негодни за никаква свястна работа, хем мързеливи, хем нагли - възпитание никакво. Гаврят се с хората, които ги хранят с данъците си. Винаги след сблъсък с тая паплач съм съжалявал, че нямам нужната власт - да нетикам мъжките чиновници в мините, а женските на нивата - с мотиката - да им избия наглостта и да ги науча как се изкарва хлябът.
Контраистория - от вторник с продължение днес:
Финансовите ми посредници преместиха офисът от центърът в нивите между София и Пазарджик при сградата на Нова телевизия. Отивам вторник с Нушенце да дам поръчка. Всички посрещат Клиентите (нас) от вратата още со усмивки, вкючително охраната долу на входът. Първите думи на административната служителка са извинение за причинените неприятности (преместването на офисът). Предлагат ми най-после да си инсталирам програмата за виртуална търговия - приемам. Тозчас съответният специалист си зарязва работата и пристига да ми даде инструкции. Следват нови извинения, че ще се наложи да ида още веднъж, защото след инсталация на програмата следва да подпиша специален договор. Инсталирам програмата и днес отивам отново. Административната служителка попълва документите вместо мене, да не би да си уморя ръчичката и ме моли да подпиша. Тегля пари - касиерката изказва съжаление, че не сме се виждали скоро и се натъжава, като казвам, че вече ще търгувам електронната и за в бъдеще ще се виждаме още по-нарядко. Уловила несигурност в погледът ми, административната служителка отново вика експертът, който пак си зарязва работата и идва и отново ми дава пълни инструкции, повтаря ги и казва, да не се колебая да звънна по телефонът ако има проблеми. Междувременно още 2-3 служители минават като че само да се извинят за горепосочената неприятност - преместването на офисът. Стискане на ръце и пожелания за успешна търговия. Появява се момъкът (вече доста побелял), който преди 11 години ме регистрира и който прие поръчката за първата ми сделка. Възторжено-носталгически ръкувания и благопожелания.
Изпращат ме, всички изказват съжаление, че по-рядко вече ще се виждаме. Нови извинения, за преместването н офисът в нивите. Очевидно единствената причина за отсъствието на цветя, бонбони и шампанско е, че не са знаели, че ще дойда... ама и аз що не ги предупредих...
Няма нужда да уточнявам, че става дума за частен финансов посредник.
|
|