Автор: J0R0
Дата: 18-02-10 22:34
Айде, ето ти го по-горе, характерен случай, бай ти Петко Бочаров, айде коментирай ми го.
Ще го коментирам, но ти пак няма да го разбереш.
За това говорех в другата тема.
Че се обсъждат събития, на които не сме свидетели, както и хора, които не познаваме.
Дедо Петко вероятно е бил сътрудник, щом го пише.
Това в никакъв случай не е повод за гордост в биографията му.
Не смятам, обаче че е неискрен в нещата, които наговори и изписа по отношение на комунизма, напротив.
Работил съм с Петко Бочаров половин година във всекидневник. Беше директор на вестника. Идваше пръв и си отиваше последен, въпреки че беше около 70 годишен.
(Само за сравнение - главният ни редактор - Мико Петров се появяваше във вестника само в дните, когато даваха заплатите)
Та спомените ми от дедо Петко са, че е читав човек. Професионалист, прям, държеше се с нас като с равни, въпреки че никой не му беше нито на годините, нито на стажа, нито на авторитета. И честно казано вършеше най-много работа от всички, въпреки че никой не го караше. Можеше да си седи в кабинета и да началства. Абе, с две думи, земен човек.
Познавам и сина му, бачкаше като копист във фотото на Пинко. Носил съм си при него ленти да ми ги проявява.
Та колкото и да ми е неприятен факта, че Петко е сътрудничил на ДС, повече ми натежава уважението към него, поради чисто човешките качества, които е показал в общуването си с хората.
|
|