Автор: Lalinda
Дата: 17-02-10 19:56
У нас имаше само една, която ми подари грузинец в Ленинград - на нея са заснети колоните на Казанския събор и има някаква особена състаряваща обработка (снимката е във формат 30 х 40).
После се появиха и няколко мои - участвах в една изложба в Боженци. Другите се продадоха, а тези дори не бяха изложени, плюс една раковина върху напукан паваж, пак от задания от курса ни по фотография (Паралакс).
Преди години купих и три фотографии от Румен Димитров, от една негова изложба в Алтера, заедно с други фотографи... На шоколадово паспарту (също заснети на филм), в доста големи формати... Единият кадър е от порутена къща в Гьочкеада, другите са от Мюнхен.
Разбира се, имам предимно картини, подарявани ми от разни познати художници - едната е от французойка, която бе поразена от историята на българските медици, та като ги освободиха, ми подари картината в знак на преклонение пред твърдостта им... Картината представлява разкъсан от вятъра божур... Но и съм купувала доста...
Помня, че като се връщах от Ленинград, след докторантурата си, носех в ръка няколко празни рамки, а митничарите попитаха КЪДЕ СА КАРТИНИТЕ, та им ги показах и тях!
Друго от Ленинград насам не съм носила, за разлика от останалите българи, които пращаха цели контейнери с мебели... Но може пък здравата са търгували... с кожуси и маратонки.
|
|