Автор: d256h
Дата: 17-02-10 13:33
Преди години отивам в една банка за да говоря с шефа на клона по работа. На входа, двама доста скучаещи охранители така интензивно започнаха да ме проверяват, че ми стана смешно и реших да разбера логиката им и:
-Абе момчета, защо така плътно ме опипвате, да не сте ме харесали?
- Не, това е за сигурност на банката и служителите и гражданите, клиенти!
- Какво значи сигурност, аз влизам сам в фоайето, други клиенти няма, а служителите са зад бронирани стъкла, толкова ли страшен изглеждам?
-Мигане, мислене и.... Ами такава е инструкцията.
-Добре, за домашно ви предлагам, на шефа на охраната да му дадете казус, да си мисли, какви мерки срещу обир ще измисли... ето го..
-Представете си вашия клон, близо е до две централни улици, близо е до парк, пред клона минава малка уличка. Ако предположим, че си заслужава въобще да се прави усилие за обир на трезора ви, защото примерно съхранява моментно 20 милиона на ваш клиент.... то, какво прави врагът?
Две коли блокират, цялата малка уличка от двете и страни. Двама колеги с пушчици на две срещуположни сгради, заемат позиция на покривите или най-добре в някое таванче. Двама юнака изтрескват цялата витрина на банката, на заден ход с един голям камион и въртящата се бронирана врата става безполезна..Понеже охраната няма противогази, юнаците меткат няколко сълзотворни димки в банката. Който остане вътре си е за негова сметка. Двама юнака, 'отварят' трезора с помоща на малко техника и големия камион, изпразват го, меткат чувалчетата на двама колеги с моторчета, които след две преки си предават щафетата на някои други с бус...
И целия въпрос сега е, за какво е този паник бутон, след като половината център ще е разбрал за обира от сриването на стената на банката от камиона и т.н. и безпомопщността, каквато и група за задържане да се притече на помощ, в следствие на пълното задръстване в района?
Извода е, ако няма пари в трезора, това е най-сигурно 'врагът' да няма интерес към него!
На практика, охранителите отбиват номера за пред някаква нормативна база от правилници...
Публикацията е редактирана (17-02-10 13:44)
|
|