Автор: 798099
Дата: 09-02-10 21:43
Ето това написах в една друга тема:
Като един съвестен гражданин на Република България, регистрирах двете закупени от мен Prima-карти още на 17.11.2009 г. За това мое величаво народополезно действие получих документ с подпис. Обаче...на 02.02.2010 се оказа, че и двете карти не работят. При опит да набера номер започваше да тече служебна информация, че съгласно едикакво си на едикого си, картите са невалидни, тоест, не са регистрирани! Ха сега, де!
Звъня на *88, дочаквам обаждане на оператор и една девойка с чуруликащо гласче започва да ми рецитира същото това съобщение и да ми обяснява колко съм бил длъжен да си регистрирам картите. Побеснях, но запазвайки все още приличие я помолих да ме свърже с някой, който може да носи отговорност и да отговаря за пропуски в регистрацията. След 5 минути чакане и слушане на музика ми се обади някакъв младеж, на когото повторих всичко отначало. Младежът, с откровено метросексуален тембър и изказ на речта, се опита да ми прочете пак същата лекция, но го отрязах твърдо и бързо. Трябваше 4 пъти да повторя датата и офиса на М-тел където съм направил регистрацията, та горе-долу да се ориентира. Младежът държеше да знае дали регистрацията е от София, а в същото време според него, х-л "Плиска" се намира на "опашката на коня"!!! Столичанин, какво да го правиш.
За да не ви отегчавам с подробности, след приличен скандал от моя страна, в 20,40 ч. на същия ден, картите бяха активирани.
Пиша това, не за да си изплача болката, а за да предупредя всички: проверете си предплатените карти. Тези, които говорят по тях постоянно нямат проблем, но моите съм ги купил за възрастните родители, просто за да имам връзка с тях. Сигурен съм, че има и други като мен.
А, щях да забравя! Оказа се, че подписаната регистрационна форма "не е задължителна практика на М-тел". Просто съм имал късмет да попадна на съвестен служител в офиса. Иначе...знаете за супата, нали?
А в друга една разказах какво ме правиха от Пощенска банка за кредитната карта:
Клиент съм на ПОЩЕНСКА БАНКА от създаването й. Преди Коледа реших да си извадя кредитна карта. На 500 м. от офиса има клон на същата банка и отидох там. Чинно си попълних заявлението и си получих картата - Американ експрес. След месец получих SMS да си платя 45 лв. - годишната такса за обслужване на картата. Платих на каса в брой, в същия този клон. Датата беше 11.11.2009 г.
Вчера получих още един SMS, че дължа 2,12 лв. Тъй като не съм оперирал с картата (събитието, заради което я извадих не се състоя), отидох да видя за какво става въпрос. Оказа се, че дължа тези пари за месечното извлечение!!! Обърнах внимание на служителката, че в заявлението съм отбелязал желанието си, извлечението да ми се изпраща на електронен адрес, а не на хартия и поисках да знам за какво точно дължа тази сума.
Сега се дръжте здраво, да не паднете!!! Тези пари били за хартиено извлечение, с което на 04.02.2010 г. ме уведомяват за "транзакция" по сметката. Транзакцията било именно това касово плащане на 45 лв. извършено от мен в брой на 11.11.2009 г. И понеже това извлечение било вече факт, трябвало да си платя парите и да напиша молба да не ми пращат повече такива хартийки. Е, тогава вече се развихрих.
Няма да ви разказвам подробности, защото е дълго, но в крайна сметка охраната извика шефката на клона. Сега чакам да ми се обадят, та да видим ще продължа ли да ги навиквам или ще се извинят...
Та, дали е гръцка или не, боклуци има навсякъде!
Колкото до гърците като държава и отношението им към нас, народът казва: "направи добро, изяж лайно!". По-възрастните от вас вероятно помнят как в началото на 70-те години на миналия век си отворихме границата, учебните и здравни заведения, сърцата и други части на тялото за подгонените от хунтата гръцки социалисти. Е сега си носим последствията от техните наследници...
Правя редакцията, за да уточня, че преди да се продаде на гърците, Пощенска банка беше на много по-високо ниво откъм служители и отношение към клиентите. Очевидно, спомените ми ме подведоха в този случай.
Е, и?! Като не си оставям магарето в калта, какво постигам? Кръвно налягане и захар на ръба, защото си взимам шепата с хапове редовно?!
Жена ми вече не иска да се вози с мен в колата, защото като видя "паяк", влязъл срещу знака "Влизането забранено" скачам от колата и правя скандал?
Е, и? Аз си късам нервите, простаците се кефят!!!
|
|