Автор: J0R0
Дата: 16-01-10 13:39
Я да видим колко от форумците се осиигуряват сами?
Тия дни си плашах осигуровките, та се присетих.
Плашам към 1000 лева на година.
От 1.01.2010 таксата скача почти двойно.
Лично аз не виждам какво получавам срещу тия пари. Здравеопазване - ми не, така или иначе си плащам прегледите, не чакам на здравната каса, щото не боледувам често, а като съм болен не ми се реди по опашки в поликлиниките. Пенсия - я дочакам, я не, ама не разчитам да опра на нея някой ден... Демек - НИЩО.
Сега срещу това нищо ще ми вземат двойно повече пари. /Данъците са си отделно, тях не ги коментираме/
Ясно, държавата няма пари, ама това ли е начина да си ги набавя? 20 години по избори разни политици се пишат десни и 20 години гледаме все леви мерки - едно непрестанно товарене на работещите хора с цел преразпределение на средствата.
То е ясно че след като големият процент от хората в тая държава не произвеждат, а чакат някой "да ги оправи" ще е така. Обаче как не им увряха кратуните, че парите не ги произвежда Бойко, ни Станишев, ни царя, ни Държвата с цялата и армия чиновници...
Парите ги правят българските предприемачи + българските работници + дребните занаятчии на свободна практика.
И вместо да им дадат глътка въздух, всяко правителство гледа как да ги натовари още и още.
Хубаво, ама като товариш тоя дето произвежда парите, в един момент на него му идва нанагорно и престава да произвежда. Или отива да произвежда в друга държава, където товара не е толкова голям. Както направиха близо 2 млн. от най-активните българи.
Та по тоя начин правителството само си реже клона на който седи. А тия дето чакат преразпределението и някой да ги оправи остават излъгани, щото все по-малко остават хората, желаещи да носят товара.
----------
Та въпросът ми е към самоосигуряващите се - има ли някакъв законен начин да се избегне двойното увеличение на осигуровките?
Примерно да се самоназначиш на заплата в собствената си фирма на половин работен ден или нещо такова?
|
|