Автор: Lalinda
Дата: 13-01-10 20:16
Чакай бе, гъци-гъци...
Това, че са й сложили печат в Дранси 93 на 18-ти декември, изобщо не означава, че са я качили на техните пощенски коли веднага...
Аз пък получих картичка от спътника си, изпратена на 4 януари в 16 ч. там, и с печат от дружбенския клон от 8 януари в 10 ч. Той е в 92-ри департамент, а твоите хора - в 93-ти, все същата.
Само че спътникът ми познава добре работата на тамошните пощи и праща коледни картички на първия работен ден на Новата година!
Млад си или пък си зелен, а може и нещо друго да не съобразяваш...
Преди години, когато нямаше Интернет и електронна поща, съм получавала десетки картички от западните страни, на които дори там не слагат печат, за да става по-бързо, и идваха тук не по-рано от 10 януари. Да не мислиш, че нещо се е променило? Във френските пощи пък изобщо работят най-тъпите местни, може да не се съмняваш в това!
Преди десетина години обменях долари в едно бюро не къде да е, а в квартала Маре, най-посещавания от туристи, и черният на гишето сверяваше всяка банкнота с образа й в някакви дебели книги... Хората зад мен изумени ме попитаха КАКВА валута обменям, та гишейникът не я РАЗПОЗНАВА? В Марето, казвам ви...
Имам и други примери от тамошните пощи, но вие тук май предпочитате да злорадствате за нашите... Моля!
|
|