Автор: Marillion
Дата: 28-12-09 08:43
Зная, че има хора, които ще ме линчуват за това, което ще напиша, ама не ми пука.
Не мога да разбера тия хора, които гледат кучета в апартамент. Котка, хамстер, папагалче... както и да е, ама куче. Тези животни не могат да живеят в 50 кв.м. Изискват много грижи, дори и да са от дребни породи. Кучето не е виновно, че стопаните му са го заключили на терасата и му хвърлят по някоя огризка, за да не умре от глад.
Гледането на животни в апартамент изобщо не е препоръчително. Представете си вас да ви затворят в 2 стаи и да ви извеждат 1 път на ден, за да се облекчите. Това противоречи на природата.
Много обичам индивиди, които са си взели огромно куче, което иска да бяха поне по 10 км. на ден, и го гледат в тристайната си панелка. Тези кучета имат естествената способност да започнат да вият в 12 вечерта и така да откарат до сутринта. А на стопаните им това изобщо не им пречи. Чувал съм изрази от сорта "да вие бе, аз за какво го храня туй куче?"
На никой не му пука, че ти си работил 12 часа и имаш по-малко време, за да си починеш, а онова чудо не спира да вие и лае.
След като им писне да си гледат псетата, тия дето са ги гледали в 50 квадрата, един ден просто им бият шута и кучето се присъединява към глутниците, които щъкат из града. После мрънкат, че кмета не бил изгонил бездомните кучета.
Аз разрешение на проблема съм си намерил. Щом собственика на кучето не вземе мерки, взимам аз. Съжалявам ги животинките, защото ги обичам, но за мен е по-важно семейството ми. Имах един комшия /в съседен блок/, който си гледаше куче на тавана. Това куче виеше по цяла вечер. На 2-я месец не издържах и го отстрелях от покрива на съседния блок.
Имах съсед, който си пускаше булдога да обикаля сам из междублоковото пространство. Предупредих го, че кучето ще направи беля, но той изобщо не взе мерки. Докато един ден това куче не скочи с/у две дечица. Слава-богу само бяха изплашени и едното дете беше със скъсана раница. Онзи си го прибра точно за 1 седмица и после пак го пусна. Като го видях му дадох да си хапне саламче с екстри. След 10 мин беше се гътнало с пяна на уста. Сори, ама... нема ги трая такива. Аз дете имам и то си играе там.
|
|