Автор: gbdesign
Дата: 24-12-09 16:25
asahi, "Magic packet" за Wake-on-LAN вървят само на L2, тоест няма рутер през който да минават. До сега не съм виждал и рутер в чиито софтуер да има възможност за пускане на такива пакети от самият рутер....въпреки че механизма е прост и не е проблем да се направи с всеки рутер работещ върху Линукс и поддържащ конзола.
На въпроса на човека. През 2 плочи, ако са със свестна арматура няма как да мине Wi-Fi. Разбира се това не означава че няма да стане. Обикновенно радио вълните си "намират" от какво да се отразят и сигнал има. Рутери с най-силно радио са тези с Атерос чипсет. Да ме прощават феновете на Линксис но от масовите рутери тяхното радио не е над средното, за разлика от цената им
Всъщност една Nanostation 2 на Ubique, няма кой да и стъпне на малкият пръст, като цена/радио. В по-високият ценови клас, отиваме на Рутер-борд с Микротик. Най добрият вариант сппоред мен, е рутера да се монтира така, че сградата да се облъчва отвън. В смисъл в съседна сграда или нещо подобно. През тухлени стени, радиовълните преминават с минимални загуби /4-6 db./
Публикацията е редактирана (24-12-09 16:26)
|
|