Автор: d256h
Дата: 13-12-09 19:02
Случайно, вчера, цъкам си по каналите на кабеларката и гледам РеТиВи отново работи... нали уж беше прекратила съществуването си...както и да е..
Но документалният филм, който предаваха направо ме разби. Казваше се 'Космически хакери' и sе разказваше за двама братя италианци, които след Втората световна война, маняшки се занимават, като радио любители. Успяват да създадат и настроят апаратура и антени за честотите използвани при опитите за изстрелване на сателити и космонавти... по онова време.
Най-силно впечатление ми направиха два записа, които са направили. Единия е запис на пулса на космонавт, който участва, явно в експеримент дали може, да оцелее човек в космоса... и втория запис, направо ужасен.... , защото се чува как космонавт(ка) докладва как и е горещо и гори при навлизане в атмосферата, предамъртен доклад...
Целия филм е много интересен, заслужава си. Варианта, който гледах тази събота имаше субтитри на български.
Днес реших да намеря този филм, да споделя с вас и да го обсъдим. ..Обаче много ме изненада, за първи път срещам такова нещо в мрежата....
От всички места, където търсачките сочеха, че се намира филма, го нямаше, включително в сайта на братята Юдика. При торентите положението беше същото сочеха, но физически файла липсаше...Това ме озадъчи много и допълнително ме амбицира да го открия. В крайна сметка открих само едно място, където има активен торент за този филм. Изтеглих го и го предлагам на всеки, който иска да го види, после ще го обсъдим! Копието на филма е на италиански език с английски субтитри...
Сайт внасящ малко яснота по темата за някои изчезнали космонавти
В следващия пост ще посоча линка за изтегляне, за да може да го редактирам при необходимост! Файла (филма) е с размер 211Мб
|
|