Автор: 2metraninja
Дата: 11-12-09 10:48
Звъня по работа на една колежка вчера и ми казва че е в болницата със сина й. Питам какво му е и тя почва да ми разказва:
Вози се момчето в рейс 29 в центъра на Пловдив, в 18.30 - прибира се от Математическата гимназия, където учи с още двама съученици и друго момче от училището, което само по физиономия познава. На едната спирка се качват някакви двама - видимо на по около 19 години, ячки. Оглеждат обстановката, рейса пълен с хора и се насочват към групата 15-годишни момчета от МГ-то. Без нито думичка или някаква причина почват с двете момчета, дето стоят по- към коридора с юмруци в главите, ритници - ейтака както са си седнали - без шанс да се защитят или някакъв знак че нещо се случва. Разбит нос, 3-4 счупени зъба, отоци по главата е равносметката за сина на колежката, десет-петнайсет секунди по- късно рейса вече спира на следващата спирка и нападателите все така мълчаливо си се изнизват видимо доволни от това, което са направили пред погледите на всички хора в рейса.
Обсъждаме го тук в офиса и се оказва че и други такива случаи е имало - даже снимали "подвизите" си и ги качвали по някакви сайтове и си осъждали там кой кого е пребил днес. Всичко ми кипна. Потресен съм. Уплашен съм. Не е нормално!
Моите деца са малки и още не ги пускам сами да пътуват, ама и това време ще дойде...
Трябва ли всеки ден да треперим за живота и здравето на децата ни? Кво става с тва общесто? Къде отиваме?
Верно е че аз съм израсъл в краен квартал в смутно време на беззаконие, и ние се биехме пред дискотеките, зад блоковете и по тъмните улици за кво ли не - за момичета, от гордост, и ние носехме ножове и отвертки в задните джобове, ама такова чудо не е било - ейтака за кеф да зверски да пребият някого пред очите на всички. Без предупреждение, без и най- малката причина...
Не знам кво да ви кажа повече. Някой ако има някаква информация или мнение, да каже.
|
|