Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Ориз и Леща
Автор: Luxor   
Дата:   10-12-09 18:18


нека видим какви различни ястия и тънкости по приготвянето на тези така любими нам храни можете да споделите

предпочитам постно, но не отказвам понякога и с месо

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: egoucm   
Дата:   10-12-09 18:21

кифтета от леща, правят ги в дон домат :) много яки!

не съм се хванал още да разуча рецептата

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Luxor   
Дата:   10-12-09 18:22

а, е тва см го чувал, дори ял, и ми е интересно как се прави [smilie24]

някой да има представа?



Публикацията е редактирана (10-12-09 18:22)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Luxor   
Дата:   10-12-09 18:27


и аз знам да ям фини швейцарски сирена, октоподи и сьомга уловена покрай бреговете на аляска, но не може само това да се яде [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: bilbobaggins   
Дата:   10-12-09 18:39

Сваряваш лещата (~250 гр)почти до каша, пасираш я, addваш сол, черен пипер, чубрица, 2 яйца, малко брашно. Послеш кюфтиш, топваш в брашно/галета и в тиганЯ.
и бирички
[beer]

Айде ся сядай да тренираш, ние ще дойдем като ги изпържиш [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Todd   
Дата:   10-12-09 18:43

На обяд ядох ...боб с наденица [smilie19] [smilie19] [smilie19]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Luxor   
Дата:   10-12-09 18:47

билбобаггинс, мерси [smilie24] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Marillion   
Дата:   10-12-09 18:47

Крем-супа от червена леща...

мноу я ям.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Luxor   
Дата:   10-12-09 18:49


боба го правя само в пневматична тенджура, а сега нямам; няам нерви да го кисна 1 ден във вода [smilie24]

както беше казал юнгата в една тема - консерва червен боб и праиш салата, тва е [smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: arakinixon-cie   
Дата:   10-12-09 19:35

kulinar li sha stavash
to vsichki emigranti stavat de [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: bilbobaggins   
Дата:   10-12-09 19:41

глей ся какво си спретнах аз за тази вечер:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-12/xdwh7719.JPG
http://photo-zona.net/images/user35848/album17442/large/1260465404_mbfj0726_DSCF0290.JPG

само дето забравих леща да сложа, та са само от мЯсо [smilie18] [smilie18]

наздраве [beer]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ivenchev   
Дата:   10-12-09 19:43

bilbobaggins,
Шуменско [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: мара   
Дата:   10-12-09 19:47

леша 1ч. ориз 1ч. вода 5-6 ч. масло краве-250 гр. сол на вкус. вари се едновременно до омекване и поемане на всичко. яде се изключително внимателно през целия ден, комбинира се с 3 литра вода със сол, ма не баш саламура. правят се и специфични упражнения. тва е йогистка рецепра за прочистване. требе кенеф на разположение по секо време.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi   
Дата:   10-12-09 19:48

Тънкости по приготвяне:

Леща
Изкисва се във вода 24 часа и след това се вари. Съотношение вода/леща поне 2:1

Ориз
Вари се в затворен и захлупен съд в съотношение вода/ориз (2,5-3)/1 според сорта ориз.
Пече се в открит в съотношение вода/ориз (3-4)/1 според сорта ориз.


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: plamenp   
Дата:   10-12-09 19:56

Рецептата е на съпругата ми:

Пресни зеленчуци - чушки, моркови, лук, малко чесън, зелен боб, грах - колкото повече, толкова по-добре - нарязани и леко задушени се смесват с 1 ч.ч. бланширан ориз, подправят се с малко соев сос, настърган джинджифил, сушени манатарки, сол и черен пипер, добавя се 2-3 чаши вода и когато сместта заври, се намалява да покъкри 10-15 минути, след което изключвате котлона и оставяте ястието да се сготви само за още половин-един час.

Сервирате със ситно нарязан магданоз.

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ivenchev   
Дата:   10-12-09 20:04

Автор: мара
Дата: 10-12-09 19:47

"требе кенеф на разположение по секо време."


Правилно! Както е казал един мъдрец, никой не е оцапал гащите защото тоалетната е била далече, а защото е тръгнал късно към нея ... [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]



Публикацията е редактирана (10-12-09 20:05)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Luxor   
Дата:   10-12-09 20:09

ша ставам кулинар, да, ше опитвам различни рецепти [smilie5]

ти шо не ми готвиш [ezik]

мерси за включванията [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   10-12-09 20:10

ориз 3/1/1... вода/ориз/олио

Не го спазвам. МАзнина малко и на око. Вода за бланширан ориз 2 и 1/2... като заври под капака се слага салфетка, за да не се връща конденза в тенджерата...

Може да подправиш само с треви, сол и черен пипер...идеална гарнитура и зрънцата не се слепват [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Luxor   
Дата:   10-12-09 20:13


брях, тва за конденза не го бях чувал

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   10-12-09 20:16

маха се от огъня, преди водата съвсем да е изчезнала, другото сам си го попива... Ориз по заведения не ям! Трябва сам да съм си го направила [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: bilbobaggins   
Дата:   10-12-09 20:18

е в китайския ресторант си го носиш от вкъщи ли

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   10-12-09 20:20

Това е за темата, в която нашите попове предлагат Коледата да е след Нова година.

Голямо постене са ви замислили, вкл. и по празници...

Затова ли е тази тема?

Нещо като продължение на онази за под душа?

Криза в жанра?
[smilie18] [smilie18] [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: мара   
Дата:   10-12-09 20:20

много се пърди[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: arakinixon-cie   
Дата:   10-12-09 20:21

na maika ti putkata[smilie19]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   10-12-09 20:23

той ориза и с кифтета и с пържоли фърфи [smilie25]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.