Автор: loveforever
Дата: 09-11-09 12:28
И аз имам подобни наблюдания и то не за един и два магазина. Това е масова практика и система за печелене от заблудени клиенти.
Онзи ден пазаруваме в един спортен магазин плувни очила на децата. Магазина хубав, голям спретнат, всичко изглежда добре нагласено. Има няколко стелажа с очилата, на всеки от които най-отпреде е закачен артикул с цена 12лв. На задните цени няма, много от тях са различни като цветове и модели. Логично човек си мисли ,че всики са на една цена. Избираме си очила, отивама на касата и там изненада - сюрпризират ни с двойна цена. На недоумението ми и след последвалата проверка следва любезно извинение за случаен пропуск. Ние си коригираме покупката и понеже трябваше да изчакаме приятел докато сме още там ми прави впечатление, че примерно при шапките отпред стоят такива с цена 9лв, на задните цена няма, а когато я проверяваме в системата цената е 55лв. Същото е и при ръкавиците, шаловете и много други неща. За мен това си е специално създадена система за печалба от заблудени клиенти.
Аналогични неща има в почти всички магазини. Като прибавим към това всички лъжливи цени и етикети, променени срокове на годност, препакетирани стоки за удължаване на годността и какво ли още не положението е направо трагично. Тръгвайки на пазар човек се превръща в цербер, който непрекъснато е нащрек и дебне откъде някой ще се опита да го измами с нещо.
|
|