Автор: Coincidentia
Дата: 08-11-09 22:54
ilski, мерси, мерси
Какъвто съм си мисловен, това бая съм го мислил от известно време и се чудих дали е повече заради вътрешните промени в мен или заради външната (но също и по някакъв начин и "вътрешна") привлекателност на новата среда... най-вероятно двете са си бая взаимносвързани по повече от една причина...
Това, за което ти казваш - за обектите, които преди са ни се стрували безинтересни - може би е възможно да е резултат от различни неща. Може някакво вътрешно разширяване на хоризонтите или по-солидна промяна в настроението да ти е "отворило очите" да виждаш по по-различен и донякъде нов начин неща, които преди едва ли не по дифолт са минавали за скучни...
Но пък си е съвсем в реда на нещата човек (и като творец) да минава през различни периоди и не е задължително винаги да е съвсем наясно какво е послужило като катализатор... опитвам се да кажа, че както и вътрешните промени и евентуално израстване въздействат, така и някакви по-външни фактори също биха могли, примерно влияния от други творци. А защо не и дори неща от сорта на запознаване с нови изразни техники или придобиване на по-качествена апаратура. На мен ми е интересно какво ли ще се случи с мен когато живот и здраве взема да започна да боравя с качествена техника
Да де, сори, че май пак се поотплеснах...
Като нещо по-обобщаващо ми се ще да кажа, че при всички случаи би трябвало да е готинко човек да си разширява хоризонтите, да посяга към неща, към които преди не е искал по различни причини... не че задължително ще е стъпка напред, но би трябвало обогатяването винаги да е от някаква полза - ако не творческа, то най-малкото за собствен кеф
|
|