Автор: denyo
Дата: 04-11-09 21:56
Понеже съм впечатлен колко мъдри люде обитават този форум, ми е много любопитно как се отнасяте към една категория хора. Красиви, привлекателни и чаровни ваши ПОЗНАТИ, които си мислят, че само поради тия си качества, вие сте длъжни да им правите всякакви услуги. Разбира се, не всички привлекателни хора са такива.
За да ме разберете, ще ви дам пример от моя живот, съвсем леко изменен в посока фотография. Например, иска да му/и направите услуга, и без да запита дали труда ви струва нещо, пита директно за цената на консумативите... даже има реплики като "аз всичко ще си платя, филмчета, проявяване, копиране..." но в тоя списък вашия труд някак си липсва. Или със съвсем сериозен тон казвате каква ще е цената, но при получаването се оказва, че разговора за плащането е помислен за шега (поне така казва човека де... к'ви хора има само). Следващия път, въпреки настойчивите молби на тоя човек, намирате начин да му/и откажете. И тук идва най-веселото. Идва ви един ден, и започва да ви се оплаква, че понеже вие сте му отказали да му свършите (на аванта) услугата, видиш ли той/тя се наложило да плати на човек да я свърши и оня му/и взел еди колко си лева!!! И вие естествено сте виновен/виновна за това... Колкото и да се опитвам да не забелязвам такива изпълнения, това вече няма как да не ми направи впечатление. Дали наистина тоя тип хора смятат че всички трябва да им служат... или може би това е само театър... само не ми казвайте че не са ви се случвали подобни филми и на вас :)
Много ми е любопитно, уважаеми съфорумци, как вие се отнасяте с подобни хора :)
|
|