Автор: explorer
Дата: 02-11-09 18:54
Имам предвид - в бисерите:
"Организмът си иска своето. Като си излязъл, хубаво, на другия ден правиш сауна, възстановяване, но те удря след 2-3 дни. Редно е момчетата да почетат малко за физиологията, защото тази наука не я познават."
"Пият по цяла нощ и след това единият върви назад, другият настрани, а третият скача надолу. Болят ги пръстите от щракане."
...
"Аз някой като не може да прави нещо, не го карам да го прави. Ако някой не може да прави задна ножица, няма да го карам да прави задна ножица, ще го карам да прави странична."
Все пак още е далеч от чичо си:
http://vbox7.com/play:b272f119
Избрани бисери на Димитър Пенев:
"Задръстването е голямо, отбий в лоялното" (напътствия към шофьора)
"Не е честно, ще подам констатация" (при игра на карти)
"Момчета, тренировката ще се води от Краси Борисов, ако ви стане студено ще пуснем лампите"
"Запознайте се с новия си другар. Иван Трифонов от Янтра. Абе незнам дали е Иван или Трифон, но трябва да му поогънем краката, щото са малко криви. Страх ме е да не му пробутат лесно топката между тях" (1988 година, представянето на новото попълнение в ЦСКА Трифон Иванов)
"Знам ги много добре. Там са Марадоната и Каниджа. Те са европейски шампиони на Южна Америка" (на световното в САЩ преди мача с Аржентина)
"Момчета, днес ще играем по системата 4-4-3". След като му е направена забележка, че играчите стават 12 Пената отвръща: "Абе сега ще играем или ще броим."
"Познавам австрийците, много добър отбор. Бил съм и на стадионът им - "Кратера" (б.а. всъщност Пратера). Около него има много люлки" (Пената за Австрия)
"Испанците са опасни. Особено онова, къдравото - Киков. Имат и бразилче Жмуньо, който направо скрива топката на защитата". (Пенев за Атлетико Мадрид)
"Какво ми се пръскаш със скъпи парфюми. Това да не ти е модна къща. И стига си ги баламосвал другите с истории за света и за райската империя. Мен не ме интересува дали знаеш кой е Цезар, Мезар или Пезар. Аз искам да играеш футбол, ако не ще те пратя да учиш в БАН" (Пенев към Иво Димов)
"Не са нищо особено. Имат само двама нападатели, близнаци. Единият е на 26 години, другият на 27. С тях трябва да се внимава" (Пенев за Динамо Минск)
Пенев нарежда отбора: "Ти ще играеш в ляво, ти в дясно, ти в центъра"
Иво Димов: Ама Пена, ние станахме 12!
Пенев: Щом толкова говориш сега няма да играеш
(разбор преди мач)
|
|