Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Нека тук всеки сподели как се е запалил по фотографията и
Автор: pd   
Дата:   27-10-09 01:42

....поради какви причини.[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: nsirakov   
Дата:   27-10-09 02:09

тръгнах да си търся дигитален фотоапарат, препоръчаха ми да питам тук...

после тръгнах да питам как се обработват снимки

после тръгнах да питам "а тази снимка как е напавена"

после имаше фото-форум рап

та така..

Re:
Автор: thumper   
Дата:   27-10-09 02:25

Интересна тема... за жалост не мога да се сетя за себе си... а въобще не беше отдавна.

Re:
Автор: sir_sky   
Дата:   27-10-09 05:45

Ми преди да замина за Япония, още не бях пипал фотоапарат, и реших да си взема нещо за да мога да пообикалям из БГ и да поснимам няколко месеца, за да имам какво да показвам от БГ в Япония ;) Тогаз си взех една сапунерка, тотално отричайки ДСЛР-те, мислейки си колко луд трябва да си да мъкнеш такова огромно нещо, като една сапунерка може да ти свърши същата работа.... хахаха... как се променят нещата само а!? :) та малко по малко взех да се запалвам повече и повече, четох различни работи, след няколко месеца осъзнавайки ограниченоста на сапунерката минах от проста сапунерка на турбо-сапунерка... ;) и след още няколко, като усетих и нейния лимит на ДСЛР ;)[smile] ... та така....[smile]

Re:
Автор: mayflowerbg   
Дата:   27-10-09 07:12

Заради японското изкуство - първо хайку, после хайга. Рисувах хайгите си на фотошоп, после ползвах фракталз, кадри от телефон, от сапунер, от турбосапунер и накрая от огледално рефлексен - всичко това за около година и половина [smilie5]

Re:
Автор: LTG   
Дата:   27-10-09 07:25

Един приятел беше и все още е луд по фотографията и велосипедите и аз покрай него... първо се мъчех с разни Зенити, купени от битака, защото исках нещо "по-профи" от Смената. После си купих сапунера - първото ми Оли, което го сгази кола на 3-тия ден и трябваше да си купя следващото - абсолютно същото... и така 40 000 кадъра, а ся вече съм с Е-520 :) от няма и 1 месец.

Re:
Автор: мара   
Дата:   27-10-09 07:25

ми аз открих тва пространство, гепейки идеи и ползвайки разни снимки от голо тяло, за да фащам как се виждат разни части от тялото при определено осветление. тва поради невъзможността ми да ползвам модел постоянно[smilie5] искам примерно клекнал мъж в 3/4, осветен отгоре. почвам да търся. естествено-няма[smilie18] ма докат разбера-отвисяла съм 3-4 часа. полека лека почнах акъл да давам. а след година се регистрирах и още по-късно-почнах и да качвам. не бих казала, че съм се запалила по фотографията, но определено за мойта работа си е една нова възможност[smilie5]

Re:
Автор: tnt   
Дата:   27-10-09 07:42

един приятел /който за съжаление не качва вече, пък и не снима/ ме нави да се регистрирам.. после дойде 2006, нещо се случи и Зоната ме погълна... Та си станах зонална креатурка [smilie5]
лека полека открих, че се чувствам комфортно като задапаратно устройство...ама все още бъгаво, та не съм почнала да давам акъл [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Публикацията е редактирана (27-10-09 07:46)

Re:
Автор: boni   
Дата:   27-10-09 08:53

Като бях на 7-8 години, една вечер бях у чичо ми, а той точно тогава беше решил да си прояви някакви снимки. Имаше от тея малките УПА в куфарче, корекс дози и т.н. Проявяваше сам дори и цветни диапозитиви, което за началото на 70-те си е постижение:) Имаше и кинокамера и също сам си проявяваше лентите.
Та чичо ме вкара в тъмната стаичка и тогава за първи път видях как от нищото се появява изображение върху хартията...Това ме заплени много и взех да мрънкам на нашите постоянно. За следващия рожден ден ми подариха Смяна-8, след което нямаше спасение от мене:) Навирах се навсякъде и снимах всички. След това досаждах на чичо да проявяваме и бях станал постоянното присъствие у тях.
Чичо имаше Зенит-Е. В сравнение с моята смяна, Зенита ми се струваше като ферари пред трабант:) Този Зенит си е още изправен и работи между другото...
След това измрънках увеличител и всички джунджурии около него. Баща ми ги домъкна от една командировка до Съюза...Увеличителят беше Ленинград-6, със сменяеми обективи на М39 :)
След това в къщи настана голям купон и смрад на фотохимикали. Даже майка ми веднъж избесня и изхвърли всички консумативи - хартии, проявители, филми, та после ходех да си ги изравям от боклука:)
Снимах дори в училище и даже по време на уроци. Имам разни снимки на съучениците ми как ги изпитват. Правил съм и табла със снимки в училище.
По-късно се сдобих с Байрета-Електроник, след това с няколко вида Зенити, 2-3 Практики, една Минолта XG9 и по-късно разни Канон ЕОС. Първият ми дигитален апарат беше Canon Pro90is - ултразум 2,6мп[smilie5]

Публикацията е редактирана (27-10-09 08:59)

Re:
Автор: stzz   
Дата:   27-10-09 09:11

12-13 годишен се записах във фото клуба на училището.
Купиха ми Бейрета една.
Малко преди казармата ми донесоха една Яшика, която по едно време взех там но много бързо си смени претижателя-беше на 4-5 филма, дории модела не си спомням.
Така на приливи и отливи докато попаднах на ФФ.

[shtrak]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   27-10-09 09:25

Около 10-тата ми годишнина баба ми подари Смяна 8. Снимах, четох, "промивах" ленти във фотото. Към 18-тата ми година настъпи прелом. Снимах едно гадже, което се оказа много фотогенично. Тогава усетих наистина творческия процес. После тъмни стаички, клубЪ в института, после ми стана професия, после първият дигитален Kodak DC120 около 98-ма, после си намерих готина професия и фотографията остана хоби.

Публикацията е редактирана (27-10-09 11:45)

Re:
Автор: tonal   
Дата:   27-10-09 09:29

[smilie5] суиит меморис,
Яаа Бони да разкаже как снимаше съученички през илика на палтото.[smilie18]

Re:
Дата:   27-10-09 09:36

Въх недей:) В 8-ми клас, с полуформатен Чайка-2. Ама то това епохално снимане не беше на съученички, а на съученичка[ezik] ... и то една дето ти я харесваше . И да не взема да разказвам как ходихме до тях с оня букет и какво стана после...

Re:
Автор: HP   
Дата:   27-10-09 09:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: novi4ok   
Дата:   27-10-09 09:47

Дадо ми се занимаваше с фотография. Вадеше невероятни снимки от меховия си апарат. Баща ми беше професионален фотограф. Но аз така и не го превърнах в професия, макар на 6 години да направих първата си фотка (под ръководството на старши разбира се), а на 8 години да снимах със "собствена" Смяна8 и през годините да не е имало момент, в който да не съм имал фотоапарат "под ръка" - Бейрета, Фед, Зенит, Практика, Минолта, а сега и Никон (нямаше как, тряваше да се откажа от лентата заради удобствата на дигитала:)) Дори имах една Мамия за кратко.
Мдааа....
[beer]

Re:
Дата:   27-10-09 09:49

е хайде да си говорим за снимане само [smilie3]
иначе беше едно време голямо снимане , и съученичките беха убави и сминките се харесваха независимо от "омазан детаил" или "недоекспониране" , и Смяна 8 си беше ВЪрхът!
Аз се запалих от една "Байретте" , после "Смяна Символ" и след едногодишно полугладно съществуване - Зенит 12ХП, който беше голяма работа.
и така..[smilie5]

Re:
Дата:   27-10-09 09:54

Най-голяма тръпка май беше какво ще излезе от корекс-дозата, щото не винаги излизаше каквото е снимано и совите не бяха каквото са.
Мъчех се като грешен дявол с една УПА , разменена за чифт дънки "Леви Щраус".

Re:
Дата:   27-10-09 09:58

Ето две съученички. Първата снимка е правена през 1984-та, втората през 2008-ма[smilie5] :

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/xnwf9100.JPG
http://belfo.photo-forum.net/85.jpg

Re:
Автор: Frida   
Дата:   27-10-09 10:03

Ами мен ме блъсна кола. [smilie8]

И както бачках на хиляда места и вършех милион неща едновременно с това комоцио, трябваше да стоя на едно място и да не гледам екран. Дори не можех да чета. Нито ред, започваше да ми се вие свят. И така заточена в болницата, а после и в къщи два месеца трябваше да правя нещо със себе си и ... започнах да снимам. [smilie8]

Първо с един зенит. Повреди му се транспортния механизъм. Имаше доста кадри един върху друг и надрани филми и доста сълзи. [smile] После си купих сапунерка, а после и огледално-рефлексен и така [smilie5]

Re:
Автор: tan4o   
Дата:   27-10-09 10:22

Някъде между 6 и 7 клас, вуйчо ми имаше един зенит, и не даваше на никой да го пипа!След много врънкане, нашите ми купиха една минолта, първата снимка беше на ръцете на прабаба ми, но далеч от това, което исках да се получи и се чудех защо не става така, както искам. Няколко години по-късно ми подариха един Никон Ф75 и с него започна истинското снимане![shtrak]

Re: Нека тук всеки сподели как се е запалил по фотографията и
Автор: anete   
Дата:   27-10-09 10:22

Бони, я разкажи за "оня букет" [smile] ... Май има интересна история там .

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   27-10-09 10:23

Баща ми имаше фотоапарат, Зоркий, при това дори не 4, а първият, имаше и фотолаборатория, та и аз като boni харесвах как се появяват образи върху хартия във ваничките. Самото снимане не ме интересуваше, тъй като бях късогледа, а и фокусът при Зоркий се нагласяше знаете как... Имаше едно лилаво и едно жълто петно...
После ходих на кръжок по фотография в Двореца на пионерите - водеше го преподавател или пък студент от Полицейската академия, тогава школа в Симеоново, та ни показваше как се копират и цветни снимки... По онова време не се обръщаше кой знае какво внимание на самото снимане - оставяха ни да си снимаме кой как намери за добре, но ни учеха да проявяваме.
После баща ми ми купи кинокамера и съвсем зарязах фотоапарата...
Нов фотоапарат си купих чак като станах на 26 г., с парите от спестени стипендии по време на ваканциите. Не бих казала, че съм много запалена... Повече обичам да гледам и да кадрирам, а вече нямам и нужда да правя снимки - научих се твърде добре да гледам (недостатък на късогледите, които имат нужда от това, за да се ориентират в света наоколо).
[smilie3]

Re:
Автор: vinse   
Дата:   27-10-09 10:29

Ми лето господне 2007 месец август (май беше). Заминавам за турция да наблъдавам най-великия спорт за пръв път на живо и ми трябва спешно хубаво фото. Взимам некъв турбо сапунер на Сони за 600 кинта и си викам "е са тия пилоти че ги целим директно по каските с тоя велик хапарат [smilie18]" отивам аз на пистата... йок - тия болиди се движат много бързо, сапунера изнемогава - "600 лъва за тоя дето духа" [smilie10]
Връщам се аз по българските земи и си викам "другата година ще съм подготве да се ева". разгръщам дебелите книги (разбирайте интернет [smilie5]) и гледам - Никон[smilie7]. Викам си "това е хапарата" Д80+70-300 ВР като за начинаещ - убийствено добра комбинация [smilie7]. После купих и едно 18-70 и почнах по-малко да щракам и ми стана хоби... та така [smile]

Публикацията е редактирана (27-10-09 10:31)

Re:
Автор: Todd   
Дата:   27-10-09 10:32

Някога някой ми подари една УПА !!!

Беше около казармата ...по ония години - 74-та -75-та [smilie19]

Имах някаква стара Смяна 8 ...после някакъв немски (ГДР) който след 3 дневно возене с мотора беше се разглобил на съставните си части .После Зенит ...и се почна .

По цяла нощ - проявяваш , фиксажи , химий.....мани .

После затихна ...... до де не ми прати някой линк към форума. и аре с начале ... НР 3.2МР [smilie5] Фуджито 6 МР ...и така .

Re:
Автор: lumix   
Дата:   27-10-09 11:05

Първо беше Смяна 8 (6-7клас. После чичо ми си дойде от ГДР, където беше живял 7-8г и си носеше чисто нов Практика МТЛ, седя човека месец у нас, а когато си тръгваше направих така, че да си забрави фотоапарата.......[smilie5]
Когато се върна в Германия, аз си признах....а той ми го подари.....и така!

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.