Автор: ogimag
Дата: 04-10-09 17:39
Поредната игра менте „Големият кеш“ стартира едва преди седмица и успя да си натресе недоволството на хиляди клиенти на мобилни комуникации. Подобно на добилите плачевна популярност игри „100 мерцедеса“ от „Глобул“ и „88 фолксвагена Поло“ на „М-тел“, новата зарибявка обещава големи печаби за минимални усилия. В условията на викторината изрично се споменава, че не могат да участват лица под 18 годишна възраст, но както в предишните състезания така и в това не е ясно как може да бъде осъществен някакъв контрол. Дори получаването на рекламните съобщения които са познати като спам, не може да бъде прекратено, както става ясно соред някои от разгневените абонати. Ако решите да се откажете да получавате SMS, за абонати на М-тел, трябва да се свържете с оператор и да откажете информация за всякакви промоции, но тогава няма да сте информирани, интересно какво има играта с промоциите на М-тел, та нали организаторът на играта е външна фирма. „Отдавна не вярвам на безплатния обяд и реших да проверя дали наистина не вземат пари за SMS-те за спиране на рекламата. Пратих съобщение, като проверих сметката си преди и след това. Оказва се, че удоволствието да не ме тормозят повече на собствения ми телефон ми струва 0.40 лв., това е престъпление, се жалва опарен от менте промоцията. Абонати на мобилните оператори се чудят как фирмите за игри притежават телефонните им номера. Имат ли право мобилните оператори да предоставят номерата на трети лица, при положение, че клиентите не са се съгласявали за това? Целта е, играта „Големият кеш“спешно трябва да попълни отънелите каси на Нова ТВ, не случайно телевизията дори прибягна до най-популярното лице Ники Кънчев, за да я наложи. Жалко, че любимецът на зрителите се съгласява да бъде употребен за нуждите на толкова съмнителна игра, но това е морален казус, който само той може да разреши. Според запознати планираните печалби от хазартната игра са над 10 милиона лева до края на годината. Не случайно предаването щедро раздава по 15 000 лева всеки ден, а на финала дори обещава да изтегли рекордните 500 000 лева. В случая Нова ТВ играе комбина и с трите мобилни оператора, медията прибира 60% от постъпилите SMS-и.
http://dnesiutre.com/?p=1268
|
|