Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос само към мъжете
Автор: тьма   
Дата:   03-10-09 08:58

Какво е добър баща

кога вашият баща пое щафетата за възпитанието ви, кога се отдръпна майка ви, успя ли баща ви да "влезе под кожата ви", споделяте ли с него, приемате ли съветите му....

изобщо какво трябва да прави един мъж, за да бъде добрият баща

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: danvan16   
Дата:   03-10-09 09:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: deneb_rigel   
Дата:   03-10-09 09:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: next_time   
Дата:   03-10-09 09:16

Една маика трябва да научи детето на любов , състрадание и всички подобни високоморални лигни.Това сякаш е удобно да се случи до седмата година.Да разкаже на детето че кокошката е маика на пиленцето и се грижи за него и ако лошата котка го изяде тогава тя ще плаче и т.н.
После постепенно се оттегля и се появявя бащата които показва че ако си гладен трябва да заколиш пилето , да го изкормиш оскубеш и чак тогава да стане КФС.И това въпреки че майката на пилето ще плаче.Това е някъде 9-10г-на.
Така човек винаги ще има два полюса които ще го ръководят при взимане на правилно решение.Единият ще е лщбовта и състраданието а другият ще е необходимостта и личната изгода.Ако и двамата родители са си свършили работат като хората ще имаме човек които ще е умерен, ако ли не - имаме това което ни заобикаля - лигльовци които умират от глад , но не могат да си заколат кокошка или озлобени човечета предиващи до смърт съучениците си.
А на 16 и бащата се дърпа за да може да се научи на самостоятелност и да си счупи първите няколко пъти главата под родителски надзор.

Re:
Дата:   03-10-09 09:25

Публикацията е редактирана (03-10-09 17:27)

Re:
Автор: Todd   
Дата:   03-10-09 09:32

Добрият баща е този който има добри отношения с децата си и те не включват майката !!!

[smilie7]

Re:
Автор: ejko   
Дата:   03-10-09 09:36

Моят баща нищо не е правил..., нито майка ми се е отдръпвала нито баща ми е поемал разни щафети.
Дали споделям- умерено. Ако търсиш състрадание и разбиране, предполагам е ОК да споделяш с родители. Ако ли искаш съвет, то трябва да се съобразиш с особеното положение на родителите и разликата в поколенията. Иначе съм говорил навремето с баща ми за разни сексуални несполуки, защото си мислех, че това му е работата и определено мисля, че родителите обичат да се чувстват полезни:)))
А за възпитанието веднъж попитах баща ми как става тая работа. И той каза, че никога не е мислил по въпроса. Каза, че най-вероятно ако се държиш добре с децата си и те сами се възпитават от примера който даваш, както и от семейно-приятелската среда. Сигурно е прав.
Това, което не ми е харесвало и сега не ми харесва е че когато сте две деца и родителите не могат да не ги сравняват помежду си. От там има известни разлики в отношението. Няма начин да няма. Не че обичаш единия по малко, но си склонен понякога да не го дооценяваш, за сметка на другия...! Това не е много хубаво от възпитателна гледна точка и добре, че бях голям, когато го осъзнах че се случва и можех да го извиня с това, че и те са хора. Иначе си мисля, че това е хубаво да не си личи.

Re:
Дата:   03-10-09 09:36

Тоде, не се прави на умен, а разкажи за твоя

Re:
Автор: Todd   
Дата:   03-10-09 09:38

Моят ли ??? Бог да го прости !!! Отиде си 75-та на 45 години !!!

Иначе беше корав .Утрепваше ме от бой [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] щото бях ногу убав !!!

[smilie19]

Re:
Автор: deneb_rigel   
Дата:   03-10-09 09:46

Re:
Дата:   03-10-09 09:49

Re:
Автор: acklay   
Дата:   03-10-09 10:16

Моят баща е инженер и майор от армията,практичен човек, не обича много да говори, но когато изкаже мнение си струва да се вслушаш.Дали защото когато бях малък той все беше по занятия, дали защото е такъв по характер не знам, но комуникацията ни си е открито затруднена.Е, когато стане дума за ДВГ и имам въпроси не отивам при майка ми, разбира се, но не са много темите, по които говорим с баща ми.И въпреки това не смятам изобщо, че не е добър баща, но аз лично бих искал да поддържам повече комуникация с децата си някой ден.Тук бих казал, че може и в мен да има проблем - ако човек не е склонен често да споделя с теб, каквото и да правиш едва ли ще се променят нещата.
Майка ми, пък, е друга бира.С нея от всичко по много може да се говори.Сигурно защото съм й син.Нали знаете кога една жена правела всичко за един мъж - само когато го е родила.
Но аз се отплеснах нещо, за бащите става дума.[beer]

Публикацията е редактирана (03-10-09 10:19)

Re:
Автор: fateful   
Дата:   03-10-09 10:35

Добрият баща намира време всеки ден да играе с децата си, докато са малки и да говори с тях, когато пораснат [smile]

Re:
Автор: 1vo   
Дата:   03-10-09 11:39

Едно от условията да си добър баща/майка е никога да не лъжеш детето, още от първият му ден, което за съжаление е рядко срещано.

Re:
Автор: qweerty   
Дата:   03-10-09 11:48

Най-доброто, което един мъж може да направи за децата си е да обича тяхната майка...

Re:
Автор: ilchoni   
Дата:   03-10-09 11:57

тъма, много хубава темичка отвори [smilie24] [smilie24] [smilie24] Съмнявам се обаче, че ще получиш искрени мнения, точно тук....

За себе си мога да кажа, че израстнах до близо 9-10 годишна възраст без присъствието на баща ми. По него време той пътуваше по корабите почти целогодишно и когато спря, аз тепърва трябваше да го опознавам, както и той мен. Това естествено повлия на отношенията ни, имахме много трудности с общуването, всяваше ми бая респект, почти страх. Все пак капитан, който е свикнал да му козируват, познай колко строг си беше. [smilie18] [smilie18] С годините обаче, когато влязох в щурия си период, пубертета, показах, че си имам свое мнение, което рядко съвпадаше с неговото. Резултата - проблемите и обтегнатите отношения продължиха. [smilie8]

След това се преместих в друг град да уча, случиха ми се не много приятни неща, та за 2 години израстнах набързо... Промених се, станах човек [smilie18] [smilie18]
И тогава отношението на баща ми се промени към мен. Виждаше в мен зрял човек, който може да мисли и действа трезво, а не хвърчи в облаците. Успяхме по малко по малко да изгладим противоречията, различията в характерите и поведението.

Сега той ми е и баща, и много добър приятел. [thankyou]

Re:
Дата:   03-10-09 11:59

ejko [smilie24] [smilie24] [smilie24] Абсолютно нормално е. И при нас беше така. Като бяхме малки, сестра ми беше най-глезеното детенце. Пък мен - "ходи хвърли боклука, ходи напазарувай, бла бла [smilie18] Последните години обаче нещата се преобърнаха. [smilie18]

Re:
Дата:   03-10-09 11:59

qweerty, за това не бях се замисляла, но ми се струва много вярно

ежко, аз съм едно дете и не мога да те разбера, но имам две деца и в никакъв случай не мога да кажа, че едното обичам повече - по-скоро с едното мога да разговарям за всичко, а другото - се е затворила здраво в черупката си и не допуска никого - тревогите ми всъщност са повече свързани с него - това означава ли - че щом повече го мисля и страдам, го обичам повече

сигурна съм,че той би казал точно обратното

Todd -е, боят не ти е бил достатъчен

Винаги съм си мислела, че между син и баща има много по-здрава връзка, че си имат своите мъжки тайни, но като ви чета - [smilie2]

Re:
Автор: ejko   
Дата:   03-10-09 12:17

Аз мъжки тайни с баща ми нямам. но все пак има неща, който и двамата спестяваме на майка ми...:)))

Re:
Автор: mbs   
Дата:   03-10-09 12:28

qweerty - така е [smilie24], поне в случая с моите родители.
Иначе на въпроса... моят баща беше супер (почина наскоро, майка ми също). Никога не ме е удрял. Сигурно защото беше много як и би ме утрепал. Винаги ме е учел на важни неща - думите "фиксаж" и "проявител" съм ги чул от него - и никога не ме е спирал да вървя по моите пътища. Напротив - помагал ми е с каквото може. Майка ми беше критичната, бащата - подкрепящият. Когато сгафех - отивах при него. Сега аз самият съм баща и се опитвам да приличам на него. Но е различно. Винаги е различно

Re:
Дата:   03-10-09 12:36

mbs [smilie24]

Най-добрият начин за възпитанието на децата е поведението на родителите, техния пример, който дават на децата си. Не какво кажат, а какво направят. [smilie24]
Има неща, които и в моето семейство не сме си говорили, но съм ги възприела като начин на поведение, защото съм ги видяла като поведение от майка ми и баща ми. Хубави, разбира се. [smilie3]

Re:
Автор: kolcho   
Дата:   03-10-09 12:39

Мдаммммм, влюбванията, дори виртуалните, карат дамите да го избият на размисли за бащинството......
[smilie3]

Re:
Дата:   03-10-09 12:40

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   03-10-09 12:46

Родителите ми постоянно бяха в командировки, в чужбина или по авариралите заводи у нас и на нощни дежурства...

Виждахме баща ни само в неделя и понеделник (едно време и събота бе работен ден, до обяд) - понякога заминаваше да отстранява авариите още в понеделник вечерта, често пък и прекасвахме летните почивки заради същите аварии... Тъй че, от детството си помня като че ли само подаръците, които ни носеше, и че много ни се радваше.

Излишно е да казвам, че никога не ни забраняваха нищо, не се и налагаше да искаме разрешение да правим нещо, не ни изпитваха, не стояха над главите ни, но пък и по някакъв начин знаехме, че не бива да ги разочароваме... Майка ми пък бе детски лекар и понеже ние самите не боледувахме, грижите й бяха повече за чуждите деца, пък и не само...

В един момент обаче баща ни реши, че единственото, за което съжалява, е че не е настоявал да свирим на някакъв инструмент (иначе пеехме и танцувахме, плувахме, снимахме, учехме езици, но не по тяхно настояване, просто така беше, пътувахме с тях лятно време, както и да е)...

Не помня и някога да сме искали някакви съвети или напътствия от тях...

Но баща ми разказваше много приказки, които вероятно измисляше сам, донякъде като тези на Радичков, понеже бе от същия край, а не помня да четеше точно него... Леле, само как разказваше и каква фантазия имаше!!! И много пееше, цели арии от опери, и рисуваше, правеше шаржове върху квадратни цигарени кутии от Родопи... През уикендите събираше боклука под балконите, услужваше на всички с всичко - зарядно за акумулатор май имаше само той в целия квартал... Та значи, възпитавал ни е най-вече с примера си! Беше и много красив, ходеше с едни дълги бели шлифери и бомбе, ала Кларк Гейбъл и Хъмфри Богарт, и казваше, че вратовръзката е глаголът на интелигенцията, в архива му имаше какви ли не писма от... жени! Но Жената бе само една - майка ни!
Вечна им памет!

Прочее, бе против да замина да уча в СССР, познаваше ги... И все пак заминах...

Re:
Дата:   03-10-09 12:49

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.