Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Тема 1
Автор: Diandimov   
Дата:   21-09-09 07:00

Българите по принцип са едно номадско племе.
Което означава пътуване и завладяване на нови територии.

Защо тогава тоя негативизъм към хората които са дръпнали нанякъде, вместо да киснат в лайната?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: e-mil   
Дата:   21-09-09 07:09

Много си прав. Аз се чудех, що няма села и градове в България, а то било щото сме номади. [smilie5]

Re:
Дата:   21-09-09 07:23

Може и да има някои и друг град, но като цяло май няма държава.

Re:
Автор: ffwd   
Дата:   21-09-09 07:28

Защото бяхме под съветска окупация половин век и с избит елит.

Re:
Дата:   21-09-09 07:31

Да си го допуснал е все едно да си го искал.

Re:
Дата:   21-09-09 07:33

Не е.

Re:
Дата:   21-09-09 07:47

Добре, не е.

Как тогава жената допуска до себе си някой?
Да го допуснеш, означава да го искаш.

И доказателство за това е колко много, и колко дълго време в БГ си има основни лобита на руснаци и на турци.

И мноооого малко - на българи.

Re:
Дата:   21-09-09 07:49

Демек искаш да кажеш, че когато една жена е изнасилена, значи го е искала? Щото го е допуснала? [smilie10]

Re:
Автор: tnt   
Дата:   21-09-09 07:53

мдааааааа... логиката си е цяла наука [smilie7]

Re:
Дата:   21-09-09 08:01

Не искам да кажа това.

И знам че винаги българите до това опират - че били "изнасилени", разбираш ли.

Истината е известна: множество почти неконтактуващи едно с друго феотдални имения, олицетворяващи България, и лесна плячка за нашествениците. Османлиите, демек.

И после - нима още много преди да дойдат руснаците нямаше лоби? И партия на комунистите, която кой знае как, с малцинство, успя да надвие силните все пак капиталисти?

Нямаше ли активна подкрепа от народа? Още познавам такива хора, има ги!

Re:
Дата:   21-09-09 08:14

Да бе, с малцинство. И с окупационните войски на СССР. [smilie5]

Re:
Автор: MiTaKa   
Дата:   21-09-09 08:15

Имаш много поздрави от Драго![smile]

Re:
Дата:   21-09-09 08:20

Кой е тоя Драго?

Re:
Автор: boink   
Дата:   21-09-09 08:23

чая.

-------------
какво те изпържиха сега диян димов, че си така кисел?

движението е в основата на еволюцията, така че темата ти не е нищо повече от ....пръъъъъъъц.

Re:
Дата:   21-09-09 08:28

И от Станислав/Стан,Стенли/![smilie3]

Re:
Дата:   21-09-09 08:32

[smilie3]

Публикацията е редактирана (21-09-09 12:49)

Re:
Автор: Todd   
Дата:   21-09-09 10:01

Къв номад в милионен град ???? Некой да знаеш да живее в пустинята или в гората от тези номади ????

Номад ....поне на 6 месеца да си сменя населеното място ???

Номади са калайджиите де обикалят селата тук - де замръкнат там осъмнат !!!

А номад де кисне 5-10 години някъде ....мани го !!!

Никакъв номад не е - менте !!!

А за България ??? На България каквото и да се е случвало винаги и е виновен някой друг !!!!

Щото сме мизерници !!!!

А мизерията е духовно състояние !!!

Без значение в кой край на света ще живееш...то си оди с теб !!!

[smilie19]

Re:
Автор: stzz   
Дата:   21-09-09 10:36

Diandimov, хора всякакви. [smilie7]

Замисли се върху написаното от теб

"Защо тогава тоя негативизъм към хората които са дръпнали нанякъде, вместо да киснат в лайната?"

и може да успееш да намериш отговора сам.

[smilie7]

Re:
Автор: steeens   
Дата:   21-09-09 16:58

Диане,Димов.Ти изобщо жив ли си ,та задваш такива въпроси?Аз лично останах с впечатление,че жена ти те е гръмнала,поради постоянното ти висене в форума,закопала в градината и сега пише от твое име.С какво ще ми докажеш ,че не е така?[smilie5]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   21-09-09 20:05

Що бе, нали се самопровъзгласихме, заставайки зад едно изявление на акад. Дм. Лихачов, което ни отърваше, за държава на духа?

Негативизъм има и към хората, които са дръпнали и нагоре, образно казано, и от лайната.

Вчера ми се щеше да пусна нарочна тема относно духовните потребности на българина (именно българина), по повод един конкретен случай, но и тази ще свърши работа...

Та, тия дни, минаваме с група швейцарски туристи покрай църквата Св. Петка Самарджийска и решавам да проверя възможно ли е да я посетим. Преди време бе възможно само срещу 5 лв., та ми бе любопитно променило ли се е положението...

Оказва се, че може. В момента, в който обаче швейцарците влизат, човекът зад гишето/касата казва, че е безплатно за българи и платено за чужденци.

Питам защо. Той ми казва, че било затова, че българинът, влизайки вътре, ЗАДОВОЛЯВАЛ ДУХОВНИТЕ СИ ПОТРЕБНОСТИ, пък какво правел, да му кажа туристът?
Тези туристи също са християни, казах. И, желаейки да посетят тази църква, искат да задоволят именно духовни, а не някакви други потребности.

Той обаче ми вика: Не, чакайте да ви обясня. С техните пари се поддържа храмът!

Така ли, казвам му, а защо не с парите на българите, които влизат да задоволят вътре ДУХОВНИТЕ СИ ПОТРЕБНОСТИ?

Та ми се щеше да ви питам какви точно потребности задоволявате, посещавайки родните църкви? А чуждите? И смятате ли, че нашите църкви следва да се поддържат с парите на чужденците?

Преди време имах подобно приключение и в копривщенска църква - и там се снимало само срещу 10 лв., и гостенинът ни, син на архитект, построил и реставрирал десетки църкви, само че в Страната на баските, и той архитект, трябваше да слуша анатемите на местния поп... След кратък разговор обаче реши, че щом гостенинът е син на храмостроител, може да снима на воля.

Какво му е на българина, да му се не види?

Защо му е толкова болен духът?

Re:
Автор: fonnayden   
Дата:   21-09-09 20:10

Ние сме смесица. Българите са концентрирани в няколко села в Разградско.Претопени са от огромната славянска маса и автохтонно население. Ако се излекуваме демографски след десетилетия и духът ни ще се излекува. Икономически ще стъпим до 20 години. демографски след 50 ако изобщо е възможно.Факторите са много. Трябват ни 10 правителства с прозападна дясна политика подред.

Re:
Автор: MapTuH   
Дата:   21-09-09 21:18

Глупости на търкалета https://photo-forum.net/joro/emoticons/znak2.gif

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   21-09-09 21:49

Автор: Diandimov
Дата: 21-09-09 07:00

Защо тогава тоя негативизъм към хората които са дръпнали нанякъде, вместо да киснат в лайната?
.............................................

Абе и аз ти се чудя що си толкова негативен и киснеш в лайната ама на. Явно ти харесва.

[smilie21]

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   21-09-09 23:04

Деандимов,казват че преди 9-ти един мъж е можел да стане богат само в два случая - или да се ожени за богата жена - или да ограби някой или нещо...

След толкова години от тогава,особено през последните 20,мнозина станаха богати по втория начин,а други по престъпния начин и други няма,защото кадърните избягаха в чужбина отвратени от посткомунистическата действителност...

Какво предлагаш ти?Да съм позитивно настроен към богаташа когото познавам и знам,че освен на партийна работа не е бил на друга,а изведнъж забогатял...да съм позитивно настроен към кварталния келеш дето едва е завършил осми клас и отива в спортното,а изведнъж забогатял...нюансите на незаконното забогатяване са много,но почтеното у нас още няма как да стане...а, ти питаш защо не сме били позитивно настроени?!...посочи ни тук в темата честни богаташи и съм готов с удоволствие да промена отношението си...[smilie25]

Re:
Автор: zahar4e   
Дата:   22-09-09 00:27

Лалинда,
ти си толкова заета все да величаеш всичко чуждо и да си контра на всички, че понякога изобщо не разсъждаваш трезво!

Той обаче ми вика: Не, чакайте да ви обясня. С техните пари се поддържа храмът!

Така ли, казвам му, а защо не с парите на българите, които влизат да задоволят вътре ДУХОВНИТЕ СИ ПОТРЕБНОСТИ?

Нали си от София, хайде разходи се до църквичката в Банкя, в кв. Бенковски, тази до с. Герман или тази над с. Лозен ( и не само те, но за тях се сещам в момента,... та там вход няма, нито за българи, нито за чужденци ) и ще видиш все едно и също. Всички те разцъфтяват, поддържани единствено от даренията на българите
с "болния дух" и обичта и усилията на ПРАВОСЛАВНИТЕ попове и монахини. И то само за някакви си 20 години. Казват, че на празници хората с "болен дух" от съседните села все носят по нещичко, я по кокошчича, я по агънце за курбан. Ей така просто, "да му се не види".

Не знам, на тебе сигурно ти е нужно за да ЗАДОВОЛИШ ДУХОВНИТЕ СИ ПОТРЕБНОСТИ да влезеш в някой огромен, студен, католически храм, където човека ТРЯБВА да се почувства нищонен и където ще ти разкажат колко милиона души е затрила инквизицията, но пък ще си заобиколена от чужденци из чужбината.
На нас по-простичките българи ни стига да отидем в някое мъничко параклисче, да запалим свещичка, просто да си спомним, че нашата вяра ни е запазила като народ цели пет века,
...без дори да ни е нужно да се лепнем за група швейцарски туристи, или да се похвалим после наляво и надясно.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.