Автор: arriah
Дата: 19-09-09 14:37
Здравейте,
От 20тина години съм горд притежател на втора употреба 12-струнна китара Орфей (полу-акустична, най-много прилича на Gibson Trini Lopez ES, явно от там е краден моделът ;-)). За съжаление още когато я купих по нея предишни собственици бяха правили "подобрения", вкл. с блажна боя, а с времето лакът се е напукал, грифът е износен, има нужда от смяна на fingerboard (както и да се казва това на български), а по електрониката... хъмбъкърите са си на мястото и работят, но потенциометрите отдавна са сдали багажа (но и в най-добрите си времена не са били Бог знае какво).
Сега имам желание да я възстановя максимално близо до първоначалния и вид, евентуално с някои подобрения (по електрониката), така че да може да се ползва и като музикален инструмент, а не само като украса за стена.
В Пловдив (където е правена), обаче, отдавна няма производство, а и мнението ми за началното качество на производството не е особено високо...
Приемам всякакви идеи и предложения къде би могла да бъде "поправена", като не че цената е без значение, но по-скоро идва на второ място след качеството на работа...
За да избегнем коментарите "купи си друга" - имам нов, доста добър инструмент, просто искам да възстановя и тази, тъй като има сантиментална стойност.
|
|