Автор: Lalinda
Дата: 31-07-09 15:50
Е, Todd, Canonio, Никсън и юнга,
Вие пък сега се направихте, че това е първата тема, в която чувате за Лалинда и че събира от скоро шест години насам боклуците в квартала!!!
Засрамете се малце.
Освен това, знаете, че живея в Дружба, а не в Младост, защото е кварталът, който е най-близо до аерогарата. За хора, които много пътуват, е много удобно!
Преди година започнах за затварям капаците на жълтите контейнери за пластмасови отпадъци, не за друго, а защото бях убедена, че ако стоят затворени, в тях няма да се хвърлят битови отпадъци. Ей Богу, постигнах го поне около блока. В момента, в който някой контейнер бъде отворен, веднага помията шурва вътре, именно поради споменатия от мен мързел.
В деня, в който се появиха новите черни контейнери, реших, че ще ги затварям и тях. Затворих ги, но още на обяд бяха отворени и два от капаците дори ОТКЪСНАТИ!
Мога да ви покажа кадър и на стопен жълт контейнер.
Вероятно сте виждали и че в зелените контейнери за бутилки просветеният тъпак хвърля ПЛАСТМАСОВИ БУТИЛКИ и неизвестно защо, подпира там прозоречното си стъкло!!!
Писала съм до кмета на района, срещала съм се лично с него, също и с инспекторите по чистотата в кметството, скоро смятам да посетя и това в Младост, тъй като от пет месеца се опитвам да ги накарам да сложат малки кошчета на колелото на 4-ти км и на детелината към Младост и Аерогарата и не успявам по телефона! 5 месеца звъня в Стол. община и в кметство Младост и не искат и не искат да сложат там кошчета, а тия места са като автогари, трябва дори тоалетна да има при тоя пътникопоток, между другото!
Живея тук, по-лесно щеше да е и аз да махна с ръка, да ми е все едно, че дори вече едни снимки не могат да ми проявят, да люпя семки и плюя по всичко, а?
Имам имунитет, мога да вдигна всякакъв боклук от земята - правя го вече шест години и не съм се заразила от чума.
Пък вие оставяйте капаците на контейнерите отворени, ще ги затварям аз вместо вас!
Ще ми се да поискам някой държавник просто да застане пред медиите и да обясни за какво са капаците на кофите за боклук.
Между другото, опитах се да разбера защо местата за изхвърляне на боклук не могат да се оградят. Имало заповед да не се ограждат, естествено, за да е по-лесно на сметоизвозващата техника.
Наистина Абсурдистан.
Отида ли някъде, първо гледам колко, къде, от какъв материал са и колко големи са уличните кошчета... Дори в едно забутано френско село из папския анклав видях специално мпс на събирача на тия кофи...
А у нас - обществени поръчки за климащи кокиченца, които всяко улично куче обръща...
Няма начин да няма начин, ама ей на, ако сте се загрижили да не хванете чума, няма да стане.
Ако сте се загрижили и кой на кого е кака и колко седи пред компа, също не мога да имам надежда във вас.
Останете със здраве и се пазете от чумавите!
Да, като фотографи би следвало да сте наблюдателни поне колкото мен.
Ако искате да постигнете нещо, все ще трябва да почнете отнякъде. Не става с копи/пейст.
|
|