Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Нова тема за чистотата на столицата
Автор: Lalinda   
Дата:   30-07-09 15:41

Забелязахте ли новите катраненочерни пластмасови контейнери за смет с надписи Титан на тях из столицата? Появиха се някъде в средата на юли, и още на втория ден - ВТОРИЯ! - поне в нашия квартал, на част от тях капаците бяха откъснати.

Забелязвате ли, че България май е единствената страна, в която капаците на контейнерите висят покрай контейнерите и не се затварят, за да е удобно хем на столичани, хем на ровещите в тях, хем на сметоизвозващите...
[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Забелязали ли сте, че ако има редица от три и повече контейнера, само първият от тях е пълен и дори препълнен, а останалите - празни?

Тези контейнери, естествено, не са произведени у нас, а в страни, в които капаците им се затварят, тоест ползват се, като тези, които изхвърлят сметта, забележете, в плътни чували (вероятно сте виждали дори надписи по тези чували, които гарантират, че са непрозрачни и съдържанието им няма да се вижда), като САМИ повдигат капака толкова, колкото е необходимо, а после го затварят.

Защо само у нас хората трябва да са МАСОВО - понеже явлението не е единично - толкова МЪРЗЕЛИВИ И ПРОКЛЕТИ и да не могат да направят елементарно усилие на мисълта, а после и още ЕДНА крачка до съседния празен контейнер?

Защо са недоволни от всичко?

Какъв е отговорът ви?

Дали общината не трябваше да обяви търг за закупуване на контейнери без капаци - щяха да са далеч по-евтини... Освен това, очаквам скоро и много от контейнерите да бъдат запалени и разтопени, дойде ли есента, и почнат ли да изхвърлят в тях пепел и сгур и т. н., нищо че е забранено...

Защо никой не иска да му е чисто?

Питам ви, защото сигурно ще отидете да видите изложбата на Сашо Иванов, но и след нея всичко ще си остане същото... Тук ще се изпишат маса думи за чернотата в душите и няма да има никакъв ефект, ако никой не прави нищо... а само снима и гледа снимки...

Сигурно ви е досадно да четете това, ама не съм видяла някой да се опита да реши елементарни въпроси... с поне малко мисъл и загриженост...

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема за чистотата на столицата
Автор: Todd   
Дата:   30-07-09 15:42

А ти забелязала ли си че си в България ????

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

А знаеш ли къде е Абсурдистан ????

[smilie5]

Автор: slivenski   
Дата:   30-07-09 15:48

Забелязах, че снощи поредният комшия изхвърляше в продължение на 2 часа кофи със строителни отпадъци в храстите зад блока... Наесен, когато окапят листата, ако съм жив и здрав, ще ги снимам да ви ги покажа. Там са и отпадъците от извършваните в блока ни ремонти от последните десет години.

Можех и да му извикам през прозореца... Но сме през две врати... Не ми се влиза в безкрайни съседски войни, с неясни последствия за автомобила ми... [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Мизерникът си е мизерник, ако ще да живее и на Марсово поле в Париж... [smilie23]

Бих искал такива да ги глобяват, но държавата и тук я няма... А и не можеш да сложиж до всеки блок полицай.
Но виж, можеш да сложиш някакъв контейнер само за строителни отпадъци... Но той пък ще се окаже пълен с битови отпадъци в един момент, защото... мизерникът си е мизерник... Той ще продължи да си хвърля строителните отпадъци в храсталака, а боклука в контейнера за строителни отпадъци...[smilie8] [smilie21]

Публикацията е редактирана (30-07-09 15:52)

Автор: caprichosa   
Дата:   30-07-09 15:50

На това му се вика набито око[smilie5]
а сега сериозно,на живеещите от години тук,отдавна не им прави впечатление.

Re:
Автор: access   
Дата:   30-07-09 15:53

В държава където всички (е, нека са 95%) от шофьорите паркират на тротоарите и обясняват: "Ами няма къде другаде.." "'ми аз къде да оставя колата" и подобни, е нормално и чистотата и всички останало да е на същото ниво...

Автор: n1x0n   
Дата:   30-07-09 16:52

Забелязвате ли, че България май е единствената страна, в която капаците на контейнерите висят покрай контейнерите и не се затварят...

... и слава богу, защото каквито са мръсни капаците - ако трябва да ги отварям всеки път когато изхвърлям боклук, на път за някъде, ще пипна чума.
Да не говорим, че с новите пластмасови контейнери - за да ги отвориш и изхвърлиш накой по-големичък плик с боклук - трябва хубавичко да се отъркаш в тях, иначе няма как да стане.

Автор: emovla   
Дата:   30-07-09 16:53

В държава, в която сигурно 95% от населението до вчера е живяло заедно с животните, една друга част е избита, друга се е изселила и първата заема местата на втората, е даже много добре :)

Иначе като се замисля, има доста неща, които първата част няма от къде да научи, дори да иска.

Дата:   30-07-09 16:55

В държава, в която сигурно 95% от населението до вчера е живяло заедно с животните, една друга част е избита, друга се е изселила и първата заема местата на втората, е даже много добре

Да-да, тя щото цяла Западна Европа от 1000 години само в градове живее [smilie18]

Автор: CanoniO   
Дата:   30-07-09 16:58

Ми махай се от Младост ма кака...
И в Драгалевци живеят хора.[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   30-07-09 17:05

Да-да, тя щото цяла Западна Европа от 1000 години само в градове живее

Ако искаш да ти кача снимков материал за сравнение на английско село с българско такова? :)

Дата:   30-07-09 17:08

И в Драгалевци живеят хора

Тея дни точно се обсъждаше по радиото, че в новите сгради и затворени комплекси нямат грижи да се наемат фирми, които чистят и поддържат.

Но в стари блокове няма как да стане, защото живеят както хора с примерно 2000 лева заплата, така и пенсионери с 200 лева пенсия, та като и поискаш на такава 50 лева на месец как ще те изгледа...

Дата:   30-07-09 17:11

И какво ще покаже "снимковия материал"? Че англичаните са чисти?
Да ти кача аз снимки с тия същите англичани тук, да видиш какви кочини правят, само след 2 години живот в БГ?

Изобщо не е проблема кой къде и с какво е живял "до вчера" и кой бил избит и кой бил избягал, а е въпрос на това какви закони има и как ги налага държавата.

Re:
Дата:   30-07-09 17:13

Ами един блок си е едно голямо село.
Всеки блок си има селския тарикат, селския луд, милиционера, попа, казана за ракия, Пена дашната, даскала и.тн...
Реално, живеейки 2 съседни блока, вие нямате съграждани, а съселяни. При целият този микс от староселци, новоселци, чорбаджии, ратаи, измекяри и т.н, няма как да има справедливо за всички решение.
Затова по белият свят, хората с пари търсят начини да живеят около хора с пари. Мизерниците са натъпкани в гета, пък евреите в еврейски квартали, с еврейско училище и синагога....

Автор: юнга   
Дата:   30-07-09 17:14

Автор: CanoniO
Дата: 30-07-09 16:58

И в Драгалевци живеят хора.[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

И аз това се чудя.
Няма ли ваканция за нея?
И как се е отлепила от книжките и компа, та да забележи родната посткомунистическа действителност?

Автор: dinkoff   
Дата:   30-07-09 17:16

Комунистите са виновни [smilie8]

Дата:   30-07-09 17:21

Изобщо не е проблема кой къде и с какво е живял "до вчера" и кой бил избит и кой бил избягал, а е въпрос на това какви закони има и как ги налага държавата.

Не е баш така, защото ако на 90 от 100 човека ги дразнеше, че кофите са отворени и че Киро си хвърля боклука до тях, щяха да скъсат полицията от звънене.

Ето едно селско кръчме :)
https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/axms5932.JPG
http://photo-zona.net/images/user35750/album6678/large/1248963583_nchc3699_selo1.jpg

Едит:

Да ти кача аз снимки с тия същите англичани тук, да видиш какви кочини правят, само след 2 години живот в БГ?

Нали се сещаш, кои англичани идват тука?
Чистачът, който прахосмучеше офисът ни обмисляше за Гърция, щото тука не му харесвало... :)

Публикацията е редактирана (30-07-09 17:24)

Дата:   30-07-09 17:27

Да не говорим, че в случая "Сливенски", ако действието се развива в Англия, и Сливенски изпее съседа, то полицията идва, глобяват съседа и Сливенски получава процент от глобата. Далаверата е да се оглеждаш и да пееш разни хора, след което биваш възнаграден.. Един вид, всички съседи са от 6-то...

Та в Англия, просто нямаш право на грешка, дори и селянията изведнъж да е проговорила в теб...

Не така стоят нещата в гетата естествено.. Но пък там и таксите са други...

Публикацията е редактирана (30-07-09 17:29)

Дата:   30-07-09 17:27

<оффтопик> А кръчмето си вари собствена бира, има си готвач, на когото е редно ако ти хареса заливката на салатата да го похвалиш и т.н. :) </оффтопик>

Дата:   30-07-09 17:36

emovla,
къде е това?
Уелс?

Автор: slivenski   
Дата:   30-07-09 17:36

CanoniO, е па то нашето си е гето... Преди 40 години тука са живели селяните от Красна поляна... София се разраснала, съборили им копторите и им дали апартаменти... Ама те продължават да си фъргат кюмюра на пътя... [smilie21] [smilie21]

Автор: access   
Дата:   30-07-09 17:46

Пресен случай от преди 10 минути:
Двама мъже на среда възраст, с бели ризи и панталони, готини чепици (офис тип) седнали на една пейка и ядат пресни орехи. Чупят, ядат, чупят, ядат и мятат черупки на земята пред пейката на която седят.. хапнаха и си тръгнаха..

Автор: Amigo   
Дата:   30-07-09 17:59

а за чистотота в душите кога ще помислим?[smilie11] [smilie8]

Дата:   30-07-09 18:21

emovla,
къде е това?
Уелс?

Близо до Chalford, England

Дата:   31-07-09 15:50

Е, Todd, Canonio, Никсън и юнга,

Вие пък сега се направихте, че това е първата тема, в която чувате за Лалинда и че събира от скоро шест години насам боклуците в квартала!!!

Засрамете се малце.

Освен това, знаете, че живея в Дружба, а не в Младост, защото е кварталът, който е най-близо до аерогарата. За хора, които много пътуват, е много удобно!
[smilie24]

Преди година започнах за затварям капаците на жълтите контейнери за пластмасови отпадъци, не за друго, а защото бях убедена, че ако стоят затворени, в тях няма да се хвърлят битови отпадъци. Ей Богу, постигнах го поне около блока. В момента, в който някой контейнер бъде отворен, веднага помията шурва вътре, именно поради споменатия от мен мързел.

В деня, в който се появиха новите черни контейнери, реших, че ще ги затварям и тях. Затворих ги, но още на обяд бяха отворени и два от капаците дори ОТКЪСНАТИ!

Мога да ви покажа кадър и на стопен жълт контейнер.

Вероятно сте виждали и че в зелените контейнери за бутилки просветеният тъпак хвърля ПЛАСТМАСОВИ БУТИЛКИ и неизвестно защо, подпира там прозоречното си стъкло!!!

Писала съм до кмета на района, срещала съм се лично с него, също и с инспекторите по чистотата в кметството, скоро смятам да посетя и това в Младост, тъй като от пет месеца се опитвам да ги накарам да сложат малки кошчета на колелото на 4-ти км и на детелината към Младост и Аерогарата и не успявам по телефона! 5 месеца звъня в Стол. община и в кметство Младост и не искат и не искат да сложат там кошчета, а тия места са като автогари, трябва дори тоалетна да има при тоя пътникопоток, между другото!

Живея тук, по-лесно щеше да е и аз да махна с ръка, да ми е все едно, че дори вече едни снимки не могат да ми проявят, да люпя семки и плюя по всичко, а?

Имам имунитет, мога да вдигна всякакъв боклук от земята - правя го вече шест години и не съм се заразила от чума.

Пък вие оставяйте капаците на контейнерите отворени, ще ги затварям аз вместо вас!

Ще ми се да поискам някой държавник просто да застане пред медиите и да обясни за какво са капаците на кофите за боклук.

Между другото, опитах се да разбера защо местата за изхвърляне на боклук не могат да се оградят. Имало заповед да не се ограждат, естествено, за да е по-лесно на сметоизвозващата техника.

Наистина Абсурдистан.

Отида ли някъде, първо гледам колко, къде, от какъв материал са и колко големи са уличните кошчета... Дори в едно забутано френско село из папския анклав видях специално мпс на събирача на тия кофи...

А у нас - обществени поръчки за климащи кокиченца, които всяко улично куче обръща...

Няма начин да няма начин, ама ей на, ако сте се загрижили да не хванете чума, няма да стане.

Ако сте се загрижили и кой на кого е кака и колко седи пред компа, също не мога да имам надежда във вас.

Останете със здраве и се пазете от чумавите!

Да, като фотографи би следвало да сте наблюдателни поне колкото мен.
[ezik] [ezik] [ezik]

Ако искате да постигнете нещо, все ще трябва да почнете отнякъде. Не става с копи/пейст.
[smilie18]

Дата:   31-07-09 15:55

П-С: Има и по-зле, но вече реално сме там, независимо от контейнерите - в Косово дори нямаше контейнери за боклук - изхвърляха гюбрето си направо на улицата, на едни явно определени за това участъци...

Там пък да ги знаете, същевременно, колко са гнусливи и чистофайници у дома: събуват се пред прага и ходят вътре по чорапи, дори на обществени места... Краката ми доста мръзнеха...

Ще се оправим, когато и вие започнете да затваряте капаците или поне се замислите за какво ли са тия капаци и колко струва материалът за тия излишни капаци... Няма начин да сте чак толкова мързеливи и гнусливи.

Ня-ма.
Не го вярвам.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.