Автор: Lalinda
Дата: 30-07-09 11:05
То и аз не съм кръстена, но като ме питат в други страни от какво вероизповедание съм, отговарям, че съм атеист от православната традиция, тъй като, естествено, у нас има и атеисти от мюсюлманската традиция, както и от всякакви други традиции...
Тъй че, предполагам, че на Ипончето е бил оставен изборът да бъде анабаптистка или пък атеистка от православната традиция, а не, да речем, от католическата или пък, знам ли, от някоя друга християнска или нехристиянска такава... Но, така или иначе, само гадая, тъй като не познавам изповедалното й родословие или традиция...
Родителите ни няма как да ни оставят избор и на изповедална традиция...
Как се нарича анабаптизмът в православието, сигурно има термин и за него? Повторно кръщене - при липса на първо, в детството - не е...
Сещам се смътно и за една японска поговорка, която казва, към края си: "Който няма пари, да пости". Не помня обаче какво бе в началото.
Не разбрах дали въздържанието от фотографчийство е грях или пък пример за подражание? Аз доста постя фотографски, не постя само по време на пътешествия... Морските дарове и пътуванията по море имат върху мен един и същи ефект - повръщатетелен (с извинение). Тия дни с ужасно неприятно чувство прекосихме Жиронда с ферибот от Вердон до Роян (за скъсяване на пътя с над 100 км), ще го помня дълго, въпреки че си избрах място на оста на палубата...
Не е като да се кефиш на ферибот до о-в Тасос или някое друго тихо море...
|
|