Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Кой ще пости заедно с мен?
Автор: тьма   
Дата:   30-07-09 06:37

Богородични пости - от 1-ви август до 14 - ти август включително

Преди всичко примири се с врага си, като му простиш от сърце;

като видиш беден не се отвръщай от него, но му помогни с каквото можеш;

не завиждай никому;

не осъждай никого;

не поглеждай с пожелание;

не протягай ръце към онова, което не ти принадлежи;

не подавай ухо на клевети и лъжливи сведения за ближния си;

нека устата ти да са затворени за всичко лошо за твоя ближен;

пости с очи и уши, с ръце и нозе, с ум и сърце!

Бъди благоговеен във всичко, – бъди всякога смирен и кротък.

Защото каква полза, ако измъчваш тялото си с неядене,

а душата ти се надува от гордост?

Каква полза имаме от това да бледнеем от пост, когато побледняваме от завист?

Що за добродетел е да не пием вино, а да се опиваме от омраза?

Или да не ядем риба и месо, а да изяждаме братята си с клевети?

И така, като постим телесно, нека постим и духовно;

като очистваме тялото с въздържание от храна и питие,

нека очистваме душите си от суетни и нечисти мисли;

нека се украсяваме с милосърдие, кротост, смирение, примиряване с враговете,

с милост към всички наши ближни.

Отговори на това съобщение
 Re: Кой ще пости заедно с мен?
Автор: тьма   
Дата:   30-07-09 06:39

"Какъв е техният смисъл от физиологична гледна точка и защо се извършват по това време?

В края на лятото обикновено времето е сухо и горещо. А това е най-благоприятното условие за възбуждане на жизнения принцип „Жлъчка“. Според канона на древната тибетска медицина, описан в „Чжуд-Ши“, през този сезон „лъчите на слънцето могат да обезпокоят тялото и да доведат до натрупването на жлъчка, която през есента ще се раздвижи....“

Постът през това време на годината позволява на организма да се освободи от шлаките, които са се образували от храната и от горещия, сух климат. По този начин профилактично се предотвратяват различни жлъчни разстройства, които иначе биха могли да настъпят през есента, когато функцията на черния дроб е най-слаба и се подтиска от неблагоприятните климатични условия."

Автор: джъмбо   
Дата:   30-07-09 07:42

отива да хапне една шунка щото не е блажна [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: jekopj   
Дата:   30-07-09 07:48

..."Тези,които изковаха от мечовете си плугове,сега орат на онези,които запазиха мечовете си"...[smilie25]

Автор: iPonche   
Дата:   30-07-09 08:05

A мога ли в това време да ям морски дарове, как да постя и какво да ям пиши, че мисля да те подкрепя [smilie24] Ама на 4 август съм на суши бар, та затова питам [smilie3]

Автор: slivenski   
Дата:   30-07-09 08:51

В църковния Типик пише, че всички мекотели - охлюви, миди, раци, скариди, октоподи, калмари, омари и прочие, се смятат за постна храна и могат да се консумират по време на пост. [smilie21] [smilie21]

Автор: alsash   
Дата:   30-07-09 09:02

да постят богатите.....[smilie7]

Автор: snoopoff   
Дата:   30-07-09 09:12

Еати Църковния Типик..... мекотелите от кога са растения? То верно и земята е на 6 000 години... не им вярвам много! Ахимса!

Дата:   30-07-09 09:43

Oх, кеф. Започвам новата морска диета, ама по време на пости май не може и плътски удоволствия, та май постът няма да ми бъде отчетен [smilie8]

Сливенски, обясни за плътските може ли или не може?

Дата:   30-07-09 10:20

Постът не е свързан само с неприемането на определен вид храна. Мисля, че това е ясно на всички. Тъма е копирала много точно обяснение в първия постинг...

Всяко въздържание се отчита по време на пости.
Постът може да означава и въздържание от секс, и въздържание от всякакво друго удоволствие. Ако те кефи, примерно, да караш каяк, и не караш - това е вид пост... [smilie8]

Автор: bobihot   
Дата:   30-07-09 10:28

И аз си постя, ама няма да е с теб...[ezik] [smilie25] [smilie6]

Дата:   30-07-09 10:36

Да бе, с толкова труд и мъка съм постигнала някои неща, за да мога да им се радвам един ден, че не виждам смисъл инвестицията, която съм направила точно с цел да ми е хубаво после да бъде опропастена с някакво си тъпо въздържание. [smilie8]

Все едно да не снимаш, ако ти е кеф, ами че то аз съм голяма грешница - живея, за да си доставям удоволствие и нямам никакво намерение да променям това занапред и да се фрустрирам от липсата на таквиз хубави неща като карането на каяк, плътските удоволствия, снимането, пътуването и т.н. разни други мои любимости.

Освен това не съм кръстена! [smilie5]

Дата:   30-07-09 10:40

Става дума за временно въздържание... Но щом не си кръстена, църковният пост няма никакво отношение към теб... [smilie3] [smilie21]

Автор: Todd   
Дата:   30-07-09 10:40

От всичко по много !!!!

Мога да летя.
Мога да спра на ръба.
И да се науча да плача.
Мога хиляди неща,
и без тебе мога,
само че искам с теб!

Мога да върна всякакъв жест.
Мога да спя на шумни места.
Мога да върша чудеса със празни ръце.
Да имам каменно лице,
да пазя страшни тайни.

Мога да казвам "не"... - ама казвам да !!! [smilie5]

Доде си научих магарето да не яде и то взе че умря !!!

[smilie19]

Дата:   30-07-09 10:44

Ето, наистина ли няма отношение към мен, ако не съм кръстена?

А какво става с хората, които са кръстени и не спазват нищо и не вярват дори?

Благодарна съм на нашите, че са оставили този избор на мен. Впечатление ми прави, че в по-голямата си част православните християни в България зачитат църковните празници само от битова гледна точка, при това на доста ниско ниво, опиращо основно до храненето и нищо друго. Свине, агнета, яйца и козунаци - до това им опира вярата и стига толкова.

Говоря за масовия случай естествено, познавам и фанатизирани православни християни, което е малко, ъххмм, обезпокоително и може би говори за един друг тип проблеми у личностите, които не са от моята компетенция.

Автор: Todd   
Дата:   30-07-09 10:45

Гладна нация !!!

1500 години глад !!!

[smilie19]

Дата:   30-07-09 10:50

Няма отношение, в смисъл, че не си задължена да го спазваш... Много кръстени също не го спазват... Аз също не постя... Не толкова, че не мога да не ям месо и мляко, колкото че ми е трудно от битова гледна точка да си организирам постно ядене по три пъти на ден в продължение на много дни, Което е още по-глупаво поведение... Трябва да преосмисля това... [smilie8] [smilie8] [smilie21]

Дата:   30-07-09 10:53

Колкото до вярата, да не съдим другите... [smilie21] [smilie21]

Дата:   30-07-09 10:53

Трудно е, а освен това като кажа в заведение, че искам нещо леко и постно ми препоръчват кашкавал пане [smilie18] а последният път дори пилешка пържола...

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   30-07-09 11:00

Аз - не!

Автор: Lalinda   
Дата:   30-07-09 11:05

То и аз не съм кръстена, но като ме питат в други страни от какво вероизповедание съм, отговарям, че съм атеист от православната традиция, тъй като, естествено, у нас има и атеисти от мюсюлманската традиция, както и от всякакви други традиции...

Тъй че, предполагам, че на Ипончето е бил оставен изборът да бъде анабаптистка или пък атеистка от православната традиция, а не, да речем, от католическата или пък, знам ли, от някоя друга християнска или нехристиянска такава... Но, така или иначе, само гадая, тъй като не познавам изповедалното й родословие или традиция...

Родителите ни няма как да ни оставят избор и на изповедална традиция...

Как се нарича анабаптизмът в православието, сигурно има термин и за него? Повторно кръщене - при липса на първо, в детството - не е...

Сещам се смътно и за една японска поговорка, която казва, към края си: "Който няма пари, да пости". Не помня обаче какво бе в началото.

Не разбрах дали въздържанието от фотографчийство е грях или пък пример за подражание? Аз доста постя фотографски, не постя само по време на пътешествия... Морските дарове и пътуванията по море имат върху мен един и същи ефект - повръщатетелен (с извинение). Тия дни с ужасно неприятно чувство прекосихме Жиронда с ферибот от Вердон до Роян (за скъсяване на пътя с над 100 км), ще го помня дълго, въпреки че си избрах място на оста на палубата...
[smilie10]
Не е като да се кефиш на ферибот до о-в Тасос или някое друго тихо море...

Дата:   30-07-09 11:10

Как се нарича анабаптизмът в православието, сигурно има термин и за него? Повторно кръщене - при липса на първо, в детството - не е...

Нарича се анабаптизъм... [smilie18]
Не може да има повторно кръщение, ако няма първо...
А ако има първо, второто е неправилно от църковна гледна точка. Символът на вярата казва "изповядвам ЕДНО кръщение"...
Не е по никакъв начин задължително Кръщението да бъде извършено в детството. Човек, ако повярва, може да се кръсти и на 100 години...

Автор: Vanessa_atalanta   
Дата:   30-07-09 11:39

Все едно да не снимаш, ако ти е кеф, ами че то аз съм голяма грешница - живея, за да си доставям удоволствие и нямам никакво намерение да променям това занапред и да се фрустрирам от липсата на таквиз хубави неща като карането на каяк, плътските удоволствия, снимането, пътуването и т.н. разни други мои любимости.

Кой е казал че не може да се снима и да се пътува [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   30-07-09 11:42

Ама, чакайте сега... Никой не ви кара насила да се отказвате от нещо... [smilie18]
Правете, каквото ви е кеф... [smilie24] [smilie21] [smilie21]

Дата:   30-07-09 11:43

Чети по-внимателно, защото всичко което ти носи удоволствие може да бъде отказано от гл.т. на поста и Сливенски каза за мен, че би било все едно да спра да карам каяка си [smilie8] та важи и за другите неща с цел удоволствие [smilie24]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.