Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Кой не си плаща здравните вноски?
Автор: slivenski   
Дата:   29-07-09 13:27

Божидар Нанев: По принцип е така, но в крайна сметка не може да се остави човек без лечение. Въпросът е предварително да се стигне дотам той да си е платил здравната вноска, а не след като е пропуснат този момент, да се търси скандал, да се търси конфликт за това, че няма достатъчно пари, които са влезли в системата. Вземете за пример данъците. Не може да не си плащаш данъците и да не се стига до санкции. По същия начин трябва да се разглежда и неплащането на здравната осигуровка. Това нещо трябва да бъде санкционирано.

Водещ: Как? Със затвор, с какво?

Божидар Нанев: Първото нещо, което трябва да се регламентира, е законово как да бъде санкциониран, т.е. да се приеме каква да бъде санкцията чрез закон. Разбира се, глобата е първото решение, което може да се вземе за този, който не си плаща здравната осигуровка, а е длъжен да я плаща. И вие виждате и в Америка в момента президентът Обама какви сериозни структурни реформи иска да направи в здравеопазването и една от основните му грижи е да създаде един здравноосигурителен модел, където се предвиждат жестоки санкции за този, който не се осигурява.

Водещ: Трябва да има тук жестоки санкции според вас?

Божидар Нанев: Разбира се, за да може да се свърши някаква работа, трябва да има ред в системата.

http://www.focus-news.net/?id=f12551

-----------------------------

Както се казва - но комент... [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Кой не си плаща здравните вноски?
Дата:   29-07-09 13:30

Само дано санкциите не са толкова жестоки, че да предизвикат екзитус леталис у пишман пациентите на здравната ни каса... [smilie21] [smilie21]

Дата:   29-07-09 13:56

На следващото заседание на Министерски съвет ще се говори как да се запълни дупката от 2.5 млрд. лева между сега и края на тази година, за да може да завършим поне с балансиран бюджет, посочи той.
За такъв кратък период няма възможност дори при голямо желание такива големи разходи да се намалят, без да се ударят някои от основните пера като образование и социална сфера, заяви Дянков.

http://www.focus-news.net/?id=n1230585

[smilie23]

Автор: BOrISoFF   
Дата:   29-07-09 14:05

ми аз си плащам данъците и не мога да не ги платя, ама има хора дето могат [smilie7]

Дата:   29-07-09 14:11

Същото е и със здравните вноски, но в обратен смисъл... Работиш за някой тъпак, той не те осигурява, за да пести. Ти ли си виновен? Ако не ти изнася, напускаш... Ама в тая криза, как се напуска, особено ако нямаш никакви резерви? [smilie8]

Те пак тръгват първо да отупат брашнения чувал, да плашат с "жестоки санкции" хората и да съкращават разходи за образование, вместо да се захванат с най-големите длъжници примерно, и с тези с големите имоти и кайените по Витошка, щом са такива пичове... [smilie8]

Автор: ecobo   
Дата:   29-07-09 14:12

Почти 1 млн. мангали не плащат грам осигуровки, но за сметка на това ползват благата на осигурителната система на 100% [smilie23]

Автор: CanoniO   
Дата:   29-07-09 14:14

ecobo,
те ползват и благата от статуята на кехаята[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   29-07-09 14:18

никога не съм плащал, дори и личен лекар не избрах.

Автор: elrisha   
Дата:   29-07-09 14:18

Има и друг момент - ти си плащаш здравните като поп,ама като опреш до лечение - винаги ти искат под масата.Или уж "дарение"...ае у лево![smilie23]
Когато се въведат строги санкции за търгашеството на лекарите и мед.персонал,тогава може да санкционират и мен![smilie7]
Не няква смръдла санитарка да ти иска 20 лв за да ти донесе подлога или да смени чаршафите,щото това й било под достойнството разбираш ли..а тя там била за красота!Или сестрата да те буди като ти вкара едно шише в главата и при молбата за болкоуспокояващо да те прати да си го купиш от аптеката.Или докторчето да ти обяснява,че ако искаш сполучлива операция трябва да цакаш..Мамка им! Отдавна здравеопазването е един пазар и все по-рядко има такива дето си спомнят,че в нещо са се клели![smilie23]

Re:
Автор: Synthy   
Дата:   29-07-09 14:20

аз лично съм съгласен да плащам здравни осигуровки, даже здравен данък да го направят, но да знам, че като отида в поликлиниката, ще получа адекватно отношение, а не да трябва да си търся лекари "с връзки", на които отново да платя, за да ме прегледат и адекватно да ми назначат лечение. друг кой ще се възползва от моите платени данъци за да се лекува... еми ОК (това с мангасарите е кофти, верно е, ама... май нищо неможе да се направи). може да няма възможност да си плати. трябва да мислим "ние", не "аз"... ама не сме дорасли до това отношение :(

Дата:   29-07-09 14:38

и да попитам нещо - с какво се е променило раждането (например),с какво по-ново като техника или лекарско усилие се извършва тази процедура,че преди струваше 200 лв, а сега минимум 2500лв. без значение ,че си плащаш здравните?!
Какво би се случило ако нямаш тези пари?
Циганите плащат ли по 2500лв за раждане или те са пак с връзки?

Просто тая тема ,за здравеопазването, ми е яко болна!

Re:
Дата:   29-07-09 14:40

еми... инфлация

Re:
Автор: iPonche   
Дата:   29-07-09 14:42

Раждането и цените за него варират в зависимост от метода на раждане предполагам, Икономическите условия се променят, раждането си е същото.

Аз минах през ада, като ми се наложи да използвам правата си, осигурени от НЗОК. Имаше и тема НЗОК FUCK OFF. Oще мисля по същия начин за НЗОК!

Дата:   29-07-09 14:49

ипонче, след като си здравно осигурена, пак ли плаща?

Дата:   29-07-09 14:50

Ква инфлация,кви 5 лв.?!?!
Раждането си е раждане! Нали уж искат да стимулират българските семейства?! Това ли им е стимула?! Не е ли по-добре да бъде безплатно,т.е. да ти е включено към здравните осигуровки. Не си ли дават сметка,че на младото семейство тепърва ще му се пече яйце на задника и ще са му нужни мнооого пари за да оцъцат едно бебе?! Що циганите раждат по 16 ?!

[smilie9]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   29-07-09 14:51

Аз моите си ги плащам въпреки, че не съм наясно за какво точно де.
Циганките да раждат безплатно ....
[smilie21]

Re:
Дата:   29-07-09 14:52

що ли.. никой според мен неможе да даде смислен отговор на тези ти въпроси, които предполагам половин българия си задава. а циганите.. раждат по 16, щото им плащат после детски, взимат помощи за самотни майки, майчинство.... какво ли още не, и после детето айде на пазара.

Дата:   29-07-09 14:53

На всички ни е ясно що раждат по 16.Беше риторичен въпрос. НО - ето на това трябва да обърнат внимание нашите нови политици,а не как да ни скубят още нас.

Re:
Дата:   29-07-09 14:54

Ами, ето идея за финансовия министър - детски до два броя парчета...
Нагоре, само ако редовно ходят на училище. Иначе - нъцки.
Ама няма да ми я приемат тази идея... [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: iPonche   
Дата:   29-07-09 14:59

То пък едни детски... Ум да ти зайде [smilie18] [smilie18]

Синти, всичко си платих като бей. Консултация от специалист в Пирогов, ехограф в ИСУЛ, рентген в ИСУЛ, защото в ДКЦ-то ми отказаха да направят рентген понеже е вредно и видиш ли може да навреди на моето бебе, при което аз има казах, ЧЕ НЕ СЪМ бременна, а те идиотите ме питаха откъде знам!?!?!!?!?! [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Та рекох им, че имам разни агенти и знам, че не съм бременна, но рентген не ми направиха и отидох в ИСУЛ без направление и всичко си платих. Изобщо не искам да се осигуряпвам здравно в тази тъпа системна, ама никой не ме пита искам или не искам - ПАК СИ ПЛАЩАМ навсякъде [smilie2]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   29-07-09 15:04

да живее моята приятелка Елизабет [smilie24]

цялата нация се лекува безплатно [smilie24]

опаааааааа, мобилиния ми звъни особено. май е тя...ще пием чай [smilie24]

Автор: skicata   
Дата:   29-07-09 15:51

Каквато и реформа да измислят в здравеопазването ,нищо няма да се промени ,докато НЗОК продължава да е добре измислена схема за точене на пари и докато лекарите се възприемат като ''търговци '' на живот !

Автор: Lalinda   
Дата:   29-07-09 15:51

На мен също ми е любопитно защо като отидеш при личния си лекар, той не ти дава направление, а те изпраща пряко при специалист, който не работи със здравната каса...

При това, първо проверява в списъка дали си си платил здравните осигуровки.

На Шейново е станало доста луксозно, но не работят със здравната каса (ejel ще поиска да я пиша с главна буква, ама не ми се ще). Освен това, веднъж бях пратена там на преглед, и се оказа, че е в първия ден за профилактични прегледи, и трябваше да изчакам всички сестри и лекарки и санитарки да минат пред мен, отделно майките с деца на ръце и пациентките, дошли от провинцията...

Преди време пък имах някакъв проблем и се оказа, че не може да запише в направлението евентуалната диагноза, тоест заболяването, за диагностициране и лечение на което ме изпраща при специалиста, понеже реално всички, които изпращала при него, били със същия проблем, и щели да се усъмнят... [smilie10] Та ми написаха диагноза, с която оплакването ми нямаше нищо общо...

Имаше и някакъв проблем с физиотерапията - ако проблемът ти иска третиране някъде след 10-то число на месеца, ще трябва да чакаш поне до 1-во число на следващия, понеже направленията се били свършили... Е, питаш, дотогава какво, като ти се е схванал вратът, примерно? Чакаш?

Не зная дали сте се срещали и с такъв проблем: Работя на постоянен трудов договор, където работодателят ме осигурява, но също и като преводач, и преводаческата агенция също ми взема от хонорара за здравни осигуровки. Питам ги, ако се разболея, трябва да търся в резултат на коя точно работа съм се разболяла ли - не е ли нонсенс да плащам здравни осигуровки на няколко места, при условие, че си един и същи човек и че, примерно, преводаческата агенция не ти осигурява никакви условия на труд, освен да ти праща файлове с текстовете за превод, които превеждаш у дома си, на личния компютър?

Дали някой юрист би могъл да ми обясни смисъла на тези удръжки, просто ми е любопитно, тъй като плащам доста солидни суми на агенциите. И те ли превеждат тези суми от мен на здравната каса? Предполагам, че тези, които работят като фотографи на свободна практика имат същия проблем, ако едновременно имат и постоянен работодател в друга или същата област?

Re:
Автор: krist   
Дата:   29-07-09 16:00

Съгласен съм да си плащам осигуровките, но искам после да имам избор на вид лечение, в това число и алтернативни терапии като хомеопатия и др., а не да ми пробутват "заводската" медицина, която не е нищо друго освен един доходоносен бизнес на гърба на горките болни, който е освен това и вреден[smilie23] [smilie23]

Ааа, сега прочетох и мнението на elrisha - асолютно съгласен и с него!! Наскоро мой близък се оперира в Токуда - първо казаха, че ще мине по касата, а после дай 1000++ лева дарение..[smilie23] [smilie23]

Според мен повечето "лекари" от "официалната" медицина трябва да бъдат изринати да копаят на село и да се даде вид на алтернативни и прогресивно мислещи, ориентирани към човека терапии.. От т.н. "официална" медицина май само хирургията може да остане и то само за екстремни случаи..

Публикацията е редактирана (29-07-09 16:04)

Автор: d256h   
Дата:   29-07-09 16:09

Според мен, за да е чисто положението, всеки сам трябва да се осигурява. Същото важи и за членове на семейството му. Така веднага ще се вижда , кой е отговорен към себе си и роднините си. Принципно никой не е длъжен да плаща за лечението на някой друг и да го издържа!

Вярно е че има лечения непосилни и за доста от заможните хора, но никъде не е казано, че трябва да се стига до крайност. Вероятно най добрия начин за подобно организиране на осигуровки е да се прави подобно на застрахователната система.

То е ясно, че като страната и хората в нея са бедни положението ще е кофти откъм медицинско обслужване...

Основния въпрос е как да се накарат хората можещи да плащат осигуровки, но не правещи го, да започнат да го правят. Иначе, ясно е че не бива да се оставя някой беден да умре, защото няма осигуровка..

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.