Автор: Manchev
Дата: 28-07-09 10:57
Това се е случило на една позната, оказа се че въпросните ветеринари не се дънят за пръв път. Поствам написаното от нея във Фейсбук тук. Всички софианци, които имат животинки, трябва да знаят за това.
Искам да ви разкажа една адски несправедлива история, която за жалост ни сполетя!
Историята започва преди около година и 3-4 месеца, когато дълго желана, от мен, мечта се сбъдна – взехме си кученце – най-милото и сладко мопсче. Казваше се Джейми, повечето от вас или са го виждали, или са попадали на негови снимки в албумите ми. Беше и си остана много мъничък, което ми даваше възможността да го водя почти навсякъде с мен. Слагах го чанта си и ходех всеки ден на работа с него. Колегите ми го обожаваха, както и той тях - всяка сутрин закусваха ябълки, а следобед – солети, което си беше станало като ритуал между тях . Оставях го на бюрото ми, когато трябваше да изляза за обяд, а като се връщах той се изправяше, прибираше ушичките си назад и започваше едно махане с опашка, с крака и виждах най-искрения и радостен поглед. Вкъщи обичаше да си играе с другото ни куче- лабрадор, Джак. Джейми обожаваше да се качва върху него и така заспиваха един върху друг, а когато Джак тръгнеше да се намества, Джейми се стряскаше и започваше да лае истерично, полу-заспал към вратата.
Идилията ни започна да „залязва” преди около две седмици. Джейми започна да повръща и го заведохме във ветеринарен кабинет „Зооландия”, който се намира близо до нас, в Редута. Доверихме се на двамата лекари – д-р Георгиева и д-р Камбуров , които ни увериха ( без изследвания или каквито и да било прегледи), че много кучета били на това ‘дередже’, защото имало стомашно-чревен летен грип. Започнаха да му бият антибиотици няколко дни, повръщането спря, но също така и апетът му изчезна и той спря да се храни. 10 дни не беше поемал никаква храна, а те ни казваха (отново без дори да го преслушат или да му опипат коремчето), че го боли гърлото и не можел да преглъща и затова не ядял- да сме му давали чай с мед. Последните няколко дни започнаха да му вливат и глюкоза, защото момченцето ми не се хранеше и беше станало буквално „кожа и кости”.
Видяхме, че нещата не вървят хич на добре и потърсихме второ мнение. В момента, в който отидохме при вторите лекари, първото нешо, което направиха беше да му опипат коремчето и да намерят всъщност първопричината за всички му болежки. Беше глътнал няколко малки камъчета, които бяха запушили стомаха му. Правихме снимки, видяха всичко.С няколко не-толкова приятни интервенции успяха да му изчистят коремчето. Взеха му кръв за изследвания, а ние започнахме строга диета за захранване и видимо момченцето ми се чувсташе по-добре.
Миналият вторник ( 21/07/2009/) Джейми се усложни рязко. Получихме и резултатите му , който бяха отчели, че с прости думи : Блъскането с антибиотик, който не му е бил нужен, и фактът, че не е потърсена причината за всичко толкова дълго време са му ебали майката на вътрешностите и най-вече на черния дроб.
За да не ви разказвам с подробности, защото не бяха никак приятни , ще ви кажа че малкото ми бебенце почина на 21/07 късно вечерта, отиде си буквално за един следобед. Беше прекалено късно да му се помогне, а е могло.....
Когато отидохме да кажем на Георгиева и Камбуров какво е станало, те ни казаха че са били абсолютно прави и че са го лекували от ларингит ( Вие да чухте досега някъде да се е споменвало за ларингит!!!!!!).......Затова са му давали чай с мед и глюкоза, защото ларингитът при хората се лекувал така....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз нямам думи , с които да опиша мъката си и разочарованието си ....изумена съм от това какви хора има и как ми убиха момченцето без да им мигне окото....
Кажете ми какви хора са те и какво заслужават?!?!
|
|